FC Groningen geeft de winst in blessuretijd weg in Zwolle

0b

Voor de 30ste keer treden PEC Zwolle en FC Groningen vandaag in het strijdperk in Zwolle. De balans tussen beide teams is in Gronings voordeel want van de voorgaande 29 wonnen de Groningers er 14 van en PEC Zwolle 10. De laatste 4 wedstrijden Wisten de Groningers niet te winnen in Zwolle, de laatste winst was op 26 november 2016, 0-4 werd het toen maar de laatste wedstrijden eindigden in 2x 3-2 en 2x in 1-0. PEC Zwolle is prima bezig in 2022 en kunnen ze tegen FC Groningen die goede reeks voortzetten?

Daishawn Redan, Oussama Darfalou

Wissels: Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Kenneth Paal, Mustafa Saymak, Gervane Kastaneer, Slobodan Tedić, Luka Adzić, Thomas van den Belt, Max de Waal, Sai van Wermeskerken, Rav van den Berg, Ryan Koolwijk.

Opstelling FC Groningen:

Peter Leeuwenburgh

Mo el Hankouri, Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer

Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte

Tomas Suslov, Michael de Leeuw, Paulos Abrahem

Jørgen Strand Larsen

Wissels: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Damil Dankerlui, Daleho Irandust, Emmanuel Matuta, Yahya Kalley, Marin Ŝverko, Melayro Bogarde, Daniel van Kaam, Cyril Ngonge, Romano Postema.

8    5

Jeroen Manschot is aangesteld als scheidsrechter bij deze lunchwedstrijd. Nadat de rook om de hoofden was verdwenen mochten de gasten de wedstrijd in gang zetten onder geen lekkere weersomstandigheden. De eerste dreiging in de wedstrijd zagen we in de 3e minuut en die kwam van de thuisploeg maar verder was het aftasten van beide kanten in het eerste kwartier. Kansen zagen we niet.

13

In de 19e minuut gevaar van Groningse zijde als Neraysko Kasanwirjo de bal krijgt en die geeft op Paulos Abraham  en die kan geheel vrijstaand schieten maar Kostas Lamprou red en in de rebound kan Jørgen Strand Larsen nog schieten of de bal voorgeven maar dat gaat mis. De grensrechter stak wel de vlag omhoog voor buitenspel voor Kasanwirjo maar hij zag Yuta Nakayama blijkbaar over het hoofd dus als het een goal was geworden was er werk aan de winkel geweest voor de VAR.

PEC Zwolle zet heel hoog druk en daarom moet Peter Leeuwenburgh vaak de lange bal spelen want opbouwen van achteruit wat Groningen graag wil wordt bijna onmogelijk gemaakt op deze manier.

In de 34ste minuut moet Kostas Lamprou redding brengen met de voeten als Bram van Polen de bal niet goed raakt en Paulos Abraham naar Lmprou kan gaan en de keeper wil uitspelen maar Lamprou red met de benen. Direct daarna is het Laros Duarte die in balbezit komt op eigen helft en richting de Zwolse 16 meter gaat en neergelegd wordt door Rico Strieder, die geel krijgt, en hij mag de vrije trap zelf nemen en vanaf net buiten de 16 krult hij de bal geweldig in de kruising, onbereikbaar voor Kostas Lamprou en zo staat het 0-1.

In de 42ste minuut een gele kaart voor Paulos Abraham na een overtreding op Eliano Reijnders.

In de 46ste minuut vergroot FC Groningen bijna de voorsprong als Laros Duarte een vrije trap neemt aan de zijkant van het veld en de bal voor de goal brengt waar Jørgen Strand Larsen de bal terug kopt op Bjorn Meijer en die schiet de bal via de bovenbeen van Kostas Lamprou op de paal. Daar komt de thuisploeg goed weg. Bart van Hintum, oud Zwollenaar, krijgt nog een gele kaart na een overtreding op Daishawn Redan. Beide ploegen gaan daarom met de 0-1 stand rusten.

16

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft.

De eerste kans in de 2e helft is het oud Groninger Daishawn Redan als hij de bal krijgt aangespeeld en alleen Kasanwirjo niog voor zich heeft en die uitspeelt en schiet alleen de bal gaat over. Dit was de grootste kans voor de thuisploeg in de wedstrijd. PEC Zwolle gaat fel van start na rust.

In de 50ste minuut lijkt FC Groningen op 0-2 te komen als Michael de Leeuw scoort maar de goal wordt afgekeurd omdat in de aanval naar de goal Jørgen Strand Larsen een overtreding zou hebben begaan op Yuta Nakayama, even vast houden van Jørgen Strand Larsen wordt bestraft. De 4e man zou de overtreding hebben waargenomen en Jeroen Manschot zou hebben ingelicht.

PEC Zwolle gaat in de 56ste minuut dan 3x wisselen en gaan Rico Strieder, Maikel van der Werff en Djavan Andersson naar de kant en komen Max de Waal, Kenneth Paal en Mustafa Saymak binnen de lijnen.

Mees de Wit krijgt in de 65ste minuut een gele kaart na een pittige overtreding op Paulos Abraham. Hij is daarmee geschorst voor de volgende wedstrijd.

FC Groningen wisselt in de 69ste minuut en komen Romano Postema en Yahya Kalley voor Michael de Leeuw en Paulos Abraham.

In de 76ste minuut is het Mees de Wit die maar eens uithaalt van een meter of 25 en de bal onderweg gestopt wordt door Bart van Hintum en Daishawn Redan maar de bal komt dan voor de voeten van Daishawn Redan en die schiet de bal op de voeten van een prima uitkomende Peter Leeuwenburgh en zo hobbelt de bal naast. De kans op de gelijkmaker was dit.

PEC Zwolle zet in de laatste kwartier nog eens aam in ieder geval één goal te maken en FC Groningen komt bijna niet meer aan aanvallen toe. Slobodan Tedić en Luka Adzić komen bij PEC Zwolle in de ploeg voor Pelle Clement en Eliano Reijnders en bij FC Groningen komen Marin Ŝverko en Emanuel Matuta voor Tomas Suslov en Laros Duarte. Direct daarna is het weer bijna 0-2 als Jørgen Strand Larsen de bal weer omhaalt, net zoals tegen SC Cambuur, alleen nu eindigt de bal op de paal.

De gemoederen lopen in de 88ste minuut een beetje op als Mustafa Saymak een beetje boos wordt en Jørgen Strand Larsen daar op reageert en dan bemoeien meer spelers zich ermee en krijgen zowel Saymak als Strand Larsen een gele prent.

Er komen dan 6 minuten extra tijd bij. Marin Ŝverkon krijgt dan een gele kaart na een hele pittige overtreding op Mustafa Saymak een ook Yahya Kalley krijgt geel voor het wegtrappen van de bal nadat de scheidsrechter had gefloten voor een vrije trap voor de thuisploeg. Uit die vrije trap schiet van grote afstand Mustafa Saymak de bal op de paal en wordt de bal tot cornet gewerkt en uit die corner kopt Yuta Nakayama met een prachtige kopbal de 1-1 op het scorebord, via de onderkant van de lat. Bij deze 1-1 blijft het en zo geeft FC Groningen het in blessuretijd weg en blijft PEC Zwolle in 2022 nog ongeslagen.