Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen gericht op zoek naar versterkingen

FC Groningen gaat de boer op en hoopt in januari meerdere versterkingen aan te trekken. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus bevestigt dat er geld beschikbaar is om de markt mee op te gaan. Toch biedt het potje geld geen garanties.

"We zijn al een tijdje bezig, alleen is het geen makkelijke window", opent Fledderus in gesprek met VI. De Trots van het Noorden had onder andere Alex Bangura en Luuk Brouwers op de korrel, maar zij verkassen deze winter niet naar Groningen. "Spelers die het goed doen bij hun huidige club, zijn vaak niet te koop. In een aantal gevallen hebben we dat al te horen gekregen. Die clubs denken: als we nu kunnen verkopen, kan het in de zomer ook nog wel. Misschien zelfs wel voor meer geld."

Mark Jan Fledderus hoopt aanwinsten voor een lange termijn te strikken. Als dat niet lukt wordt er gekeken naar huuropties. Maar: "Als we niet het plaatje vinden waar we volledig achter staan, kan het zomaar zijn dat het rustig blijft. We hebben namelijk alle vertrouwen in onze huidige selectie. Daar zit heel veel potentie in. We gaan dus niet halen om het halen, dat is nergens voor nodig."

De intentie van Groningen is om de huidige selectie binnenboord te houden, op een aantal mogelijk tijdelijke vertrekken na. Gesprekken met aanvoerder Mo El Hankouri over een contractverlenging liggen daarentegen al een tijdje stil. "Mo heeft aangegeven dat hij wil wachten. Zeg nooit nooit, maar de situatie is nu dat Mo wil kijken welke interesse er nog meer op gang komt."

Inmiddels zou het Italiaanse Genoa al een bod op Jorgen Strand Larssen hebben gedaan maar Mark Jan Fledderus zegt dat er niemand weg gaat in de winter. We hebben iedereen nodig zegt hij en daarom gaat er niemand weg want we hebben vertrouwen in deze selectie waar echt potentie inzit.