Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen grijpt naast Joshua Brenet: UPDATE

FC Groningen rondde op de zomerse Deadline Day vrijwel een compleet elftal aan deals af, maar vandaag lijkt het rustig te blijven.

De noorderlingen hadden graag de rechtsbackpositie versterkt, maar doelwit Joshua Brenet kiest voor FC Twente. 'We hadden op deze plek graag iets gedaan, maar het ziet er nu niet meer naar uit dat het gaat gebeuren', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Ook uitgaand lijkt het rustig te blijven. Jeugdinternational Daniël van Kaam liet onlangs weten open te staan voor een tijdelijk vertrek, maar concrete interesse die voor beide partijen geschikt klonk diende zich niet aan. Wel werd er de afgelopen dagen nog geïnformeerd naar spits Jrgen Strand Larsen, maar FC Groningen wilde de Noorse spits niet tussentijds laten gaan.

'Het is daardoor een heel andere deadline-dag dan een paar maanden geleden', aldus Fledderus. 'Je kunt nooit iets uitsluiten, maar zoals de zaken er nu voorstaan denk ik dat we klaar zijn.' FC Groningen rondde tijdens deze maand in totaal drie deals af. Middenvelders Emmanuel Mutata (PSV) en Melayro Bogarde (1899 Hoffenheim) kwamen naar de Euroborg, terwijl verdediger Wessel Dammers naar Willem II vertrok.

Bron: www.vi.nl

UPDATE:

Mark-Jan Fledderus vindt het jammer dat Joshua Brenet bij FC Twente heeft getekend. De rechtsback was ook in beeld bij FC Groningen en de technisch directeur dacht een goede kans te hebben, maar kreeg toch nul op rekest.

Fledderus had al contact gelegd met Hoffenheim, de club waar Brenet nog altijd onder contract staat. "We dachten dat het misschien wel een goed idee was om elkaar vijf maanden te helpen", vertelt hij in de uitzending van FC Afkicken. "Voor hem de kans zich in de picture te spelen en voor ons een speler die ons misschien op de rechtsback positie kon helpen."

Uiteindelijk kreeg de technisch directeur bericht dat zijn plannetje niet geslaagd was en dat Brenet een andere move had gemaakt. "Op het laatste moment heeft hij voor FC Twente gekozen. Dat kan natuurlijk. Ik snap heel goed dat als je in situatie zit dat je je in vijf maanden in de kijker wilt spelen, je eerder kiest voor de nummer vier van Nederland dan de nummer elf."