Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen in de greep van aantal hooligans? update !!!

Het gaat maar door met de problemen bij FC Groningen. Wat is er aan de hand bij de eens zo mooie Trots van het Noorden? Horecapersoneel, een aantal beveiligers en vrijwilligers zijn niet bestand tegen de druk van een aantal hooligans. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden. Zou het echt zo erg zijn?

Men zegt dat het personeel niet durft in te grijpen als de hooligans met vuurwerk beginnen te gooien.

Een deel van de oude kern van de Z-side, de harde kern van Groningen, zou de boel al geruime tijd 'terroriseren'. Personeel van het stadion staat naar verluidt onder grote druk, wordt bedreigd en gemaand 'een andere kant op te kijken' als hooligans bepaalde dingen het stadion in willen smokkelen.

Het medium schetst een vaak voorkomende situatie. "Jij houdt je mond, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan." Het zou soms nog verder gaan: hooligans eisen van beveiligers spullen mee naar binnen te nemen. "Dat soort geluiden komt ook ons ter ore", zegt een woordvoerder van burgemeester Koen Schuiling. "Zeer ernstig. De misdragingen in het stadion hebben onderhand een ondermijnend karakter."

De bendeleider van de oude kern van de Z-side is Jan B., die in 2011 negen jaar cel kreeg voor dertien strafbare feiten. "Iedereen is bang voor B.", verklaart een bron. "Van supporters en horecamensen tot politieagenten. Wie niet naar hem luistert, krijgt gedonder. Hij laat zich door niets en niemand tegenhouden."

Hoe kan de club dit probeem aanpakken? Dat zal heel moeilijk gaan.

UPDATE:
 

De 27-jarige man die zondag het veld oprende bij de wedstrijd van tegen Ajax gaat niet vervolgd worden. Dat meldt een woordvoerder van het OM aan RTV NOORD. De man krijgt alleen een boete voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitskaart na zijn aanhouding.

Volgens het Openbaar Ministerie is het bestormen van een voetbalveld niet strafbaar en staat het spandoek dat de man droeg daar buiten. Het duel moest definitief gestaakt worden vanwege de rookbommen die op het veld werden gegooid, nadat de man het veld opkwam. De sfeer is inmiddels zo erg geworden in Groningen, dat het lijkt alsof de hooligans de club in hun macht hebben.

Inmiddels zijn algemeen directeur Wouter Gudde en Raad van Commissarissen-lid Paul van Rook bezig met het oplossen van de verziekte sfeer bij FC Groningen. Zo is het duo woensdag in gesprek gegaan met burgemeester Koen Schuiling. Die zal aan de hand van het gesprek beslissen of er op zondag 28 mei tegen Sparta wel of geen publiek in het stadion mag zitten.