Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen is kansloos voor keeper Nick Olij

FC Groningen lijkt kansloos om doelman Nick Olij van NAC Breda naar Groningen te halen. Sparta lijkt de beste kansen te hebben om de tot beste keeper in de KKD gekroonde Olij binnen te halen.

De bij AZ opgeleide Olij wil na vier jaar in Noord-Brabant – één jaar TOP Oss, drie seizoenen NAC – namelijk dichterbij zijn familie in Noord-Holland wonen. "Ik mis mijn familie te erg. Ik wil sowieso naar huis. Mijn vrouw is zwanger van een tweede. De afstanden naar mijn familie in Noord-Holland zijn te groot om te overbruggen. Als gezin willen we dichter bij ze in de buurt wonen. Ook als ik bij NAC zou blijven, zou ik verhuizen", laat hij weten. FC Groningen lijkt hierdoor al bij voorbaat kansloos. "Maximaal een uur en een kwartier wil ik naar mijn werk rijden."

De beste keeper van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen staat nog twee jaar onder contract in Breda. In die verbintenis is geen gelimiteerde transfersom opgenomen en NAC zou vijf à zeven ton vragen. Sparta volgt hem al langer en het is nu de vraag of De Kasteelclub nu wel aan de vraagprijs van NAC wil voldoen. Olij zelf neemt nog even de tijd, voordat hij over zijn toekomst na gaat denken. "Die beslissing zal ik niet in de komende dagen nemen. Eerst wil ik verwerken wat ik dit seizoen heb meegemaakt. Ik ben nog met niemand rond."