Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen kansloos in Grolsch Veste, verslag en foto's en films

FC Twente - FC Groningen

Maar liefst 883 FC Groningen supporters waren afgereisd naar De Grolsch veste voor de krachtmeting van hun team met FC Twente. De Tukkers die tot dusverre een prima seizoen hebben en op plaats 5 staan in de eredivisie. Dat kun je van FC Groningen niet zeggen helaas.
 

Screenshot_20221016-134008_Twitter   Screenshot_20221016-133945_Twitter

De eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was FC Twente. Uit een vrije trap van Michel Vlap kwam de bal op de lat boven de handen van Peter Leeuwenburg, die de geblesseerde Michael Verrips verving. FC Twente zette de druk er vol op bij de bezoekers en was via Robin Pröpper, Daan Rots en Ramiz Zerrouki een aantal keren gevaarlijk. Een tegenvaller voor FC Groningen het uitvallen van Tomas Suslov. In een actie knalde hij door zijn enkel en moest daarom noodgedwongen het veld verlaten. Luciano Valente kwam hem vervangen. Florian Krüger was als enige die iets van gevaar stichtte voor de goal van FC Twente en als hij een keer schiet en Lars Unnerstall de bal los liet maar geen medespeler kon uit de rebound gevaarlijk worden. Gescoord werd er niet in de eerste helft en daarom gingen beide ploegen met de 0-0 stand rusten.

Frank Wormuth bracht na de rust Paulos Abraham en Ragnar Oratmangoen voor  Florian Krüger en Cyriel Ngonge. Konden deze wissels iets teweeg brengen bij het matig spelende FC Groningen? Het antwoord kwam heel snel en was nee want in de 48ste minuut was het Virgil Misidjan die vanaf links naar binnen trok en met een venijnige schuiver in de verre hoek de 1-0 aantekende en zeven minuten later was het Joshua Brenet mee opgekomen en reageerde sneller dan Isak Määtä na een rebound de bal binnen tikken en zo stond het 2-0.

De wedstrijd was hiermee direct beslist want niemand zag dit FC Groningen terug in de wedstrijd komen. Alleen een schot van Laros Duarte was van enige betekenis van Groningse zijde maar het schot kwam recht op keeper Lars Unnerstall af. In minuut 66 moest FC Groningen alweer noodgedwongen wisselen want Isak Määtä moest er met een blessure af en Yahya Kalley kwam hem vervangen.

In de 79ste minuut dacht iedereen in het stadion dat het 3-0 zou worden als Neraysho Kasanwirjo in de fout gaat en Ricky van Wolfswinkel alleen op Peter Leeuwenburgh af gaat en hij schiet en de bal lijkt achter de lijn te zijn geweest nadat de bal via de keeper en de onderkant van de lat op de lijn stuitert maar de VAR kon met de befaamde lijntjes kijken en zag dat de bal de lijn niet helemaal had gepasseerd dus geen goal. Verbazing alom in het stadion. Een kleine pliester op de wonde want vijf minuten later was het dezelfde Ricky van Wofswinkel die de 3-0 maakte, weliswaar in twee keer nadat zijn eerste poging nog werd geblokt door Mike te Wierik maar deze tellen ook. Daar bleef het dan bij en ging FC Groningen met 0 punten en weinig aanknopingspunten voor beter de bus in terug naar Groningen.

Gele kaarten waren er deze wedstrijd voor Virgil Misidjan van FC Twente en Yahya Kalley en Mike te Wierk van FC Groningen.

Noemenswaardig te noemen deze wedstrijd is het uitvak. De gehele wedstrijd hebben ze achter de ploeg gestaan en luidkeels de ploeg toegezongen. Tot de laatste seconde en nog ver daarna hoorde je de Groningse fans zingen. Hulde.

Woensdag aanstaande gaat FC Groningen op bezoek bij FC Dordrecht in het KNVB bekertoernooi en daar zal de ploeg nog een hele kluif aan hebben om die te verslaan, mede omdat de “ Schapekoppen” het prima doen op dit moment in de KKD. We zullen zien woensdag.