FC Groningen krijgt pak slaag in de Johan Cruijff Arena.

download

Na de toch teleurstellend resultaat van de wedstrijd tegen FC Volendam mocht FC Groningen vandaag onder tropische temperaturen opnemen tegen regerend landskampioen Ajax. In de Johan Cruijff Arena ook nog maar ja dan heb je die wedstrijd in ieder geval gehad. Wat kunnen de mannen van Frank Wormuth brengen.

De namen van Alfred Schreuder                              De namen van Frank Wormuth
FaHhVk4WIAA6ta4   Screenshot_20220814-134444_Twitter

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van Bas Nijhuis, een scheidsrechter die wel wat toelaat en dat kan gunstig zijn.

FC Groningen mocht om klokslag 14.30 uur de wedstrijd in gang zetten en binnen vier minuten kan Michael Verrips de bal al uit het netje halen als Devyne Rensch de bal vanaf de achterlijn voor kan geven op Steven Bergwijn en neemt de bal goed aan en draait weg van Neraysho Kasanwirjo en haalt uit en de bal vliegt hoog het doel in,1-0. Dit is wat je als tegenstander niet wilt, een vroege achterstand tegen Ajax. De VAR kijkt nog wel naar de goal want misschien was het wel hands van Bergwijn maar dat blijkt niet zo. In de 10e minuut een snelle aanval van FC Groningen als Jørgen Strand Larsen aangespeeld wordt en Daley Blind eruit loopt en passt op Cyriel Ngonge en die kapt Owen Wijndal uit en schiet onder Remco Pasveer de gelijkmaker binnen, 1-1. De eerste keer voor de goal komen van Ajax en direct scoren, lekker effectief.

20220814_144556

Even later een schitterende passeer beweging van Anthony bij Isak Määtä en kan dan schieten maar Michael Verrips red met de voeten. Ajax is de ploeg met het meeste balbezit, zoals verwacht, maar de FC Blijft aardig overeind in de eerste gedeelte van de eerste helft, tot de drinkpauze.

In de 28ste minuut een pass van Alvarez over de hele op Anthony die veel te veel vrijheid krijgt van Isak Mätä en Anthony trekt naar binnen en haalt uit met links en Michael Verrips is kansloos op de inzet, 2-1. Dusan Tadić krijgt in de 30ste minuut de eerste gele kaart wegens commentaar op de leiding als Mike te Wierik met een beetje hoog geheven been Brian Brobbey licht in de buik raakt en Bas Nijhuis daar geen vrije trap voor geeft, terechte beslissing van Nijhuis.

In de 34ste minuut is Michael Verrips weer belangrijk als Steven Bergwijn op links wordt aangespeeld en naar binnen trekt en de combinatie aangaat met Dusan Tadić en via Kenneth Taylor en Brian Brobbey de bal weer voor de voeten krijgt en geheel vrij uithaalt maar weer op de voeten van de Groningse goalie. Direct daarna weer een kans voor Ajax als Kenneth Taylor kan schieten maar weer red Michael Verrips. In de 45ste minuut van de eerste helft krijgt Anthony de bal op links, was geruild van positie met Steven Bergwijn, en heeft alle ruimte om een voorzet te geven en die komt precies op het hoofd van Steven Bergwijn en die kopt de 3-1 achter Michael Verrips. Er komen dan zes minuten bij, mede door de drinkpauze natuurlijk en in die extra tijd gebeurt niets en zo gaan beid ploegen met de 3-1 stand naar de kleedkamer.

20220814_152314

FC Groningen trainer Frank Wormuth wisselt na rust en laat Ramon Pascal Lundqvist en Tomáš Suslov in de kleedkamer en brengt dan Ragnar Oratmangoen en Paulos Abraham binnen de lijnen.

In minuut 50 een mooie combinatie van FC Groningen als Laros Duarte de bal breed geeft op Jørgen Strand Larsen maar de bal is net te hard om te kunnen uithalen door de spits. De tweede helft is vrij rustig met weinig kansen maar toch komt Ajax in de 57ste minuut op 4-1 als Dusan Tadić de bal speelt op Steven Bergwijn en die trekt naar binnen en haalt uit en de bal gaat in de verre hoek en is Michael Verrips kansloos. Hij krijgt ook alle ruimte want Neraysho Kasanwirjo grijpt niet of nauwelijks in. In de 62ste minuut is Jurriën Timber dichtbij een goal maar hij kopt net naast. Direct daarna komt Patrick Joosten in de ploeg voor Cyriel Ngonge.

In minuut 66 gaat het wel heel pijnlijk worden voor FC Groningen als Jurriën Timber de bal inspeelt op Brian Brobbey en tikt de bal met een subtiele voetbeweging door op Kenneth Taylor en die staat geheel vrij voor Michael Verrips en schit de bal onder de keeper door en staat het 5-1. Een afgang dreigt. Direct daarna red wederom Michael Verrips met twee prima reddingen voor een grotere achterstand als eerst Dusan Tadić vrij kan inschieten en direct daarna is het Brian Brobbey die vrij voor hem staat en weer red hij de inzet.

Ajax wisselt daarna en haalt Steven Bergwijn, Kenneth Taylor en Brian Brobbey naar de kant en brengt Davy Klaasen, Steven Berghuis en Lorenzo Luca.

Remco Pasveer wordt in de 74ste minuut nog even aan het werk gezet als Paulos Abraham vanaf n[ links naar binnen trekt en een rolletje produceert.

In de 76ste minuut krijgt Lorenzo Luca een grote kopkans na een voorzet vanaf links maar hij kopt net naast. In de 78ste minuut komt een debutant bij FC Groningen in de ploeg in de persoon van Luciano Valente en hij vervangt Laros Duarte en even later gaat Dusan Tadić bij Ajax eruit en komt Mohammaed Kudus in de ploeg en Devyne Rensch moet dan geblesseerd het veld verlaten en voor hem komt dan Perr Schuurs. In de 87ste minuut weer een VAR moment als Isak Määtä hands maakt na een kopbal van Steven Berghuis, hij kon er niks aan doen want was met de rug naar de bal en krijgt de bal op zijn elleboog gekopt, en met tegenzin geeft Bas Nijhuis een strafschop want regels zijn regels. Snel die regel veranderen want dit slaat nergens op. Steven Berghuis mag de strafschop nemen en schiet de 6-1 binnen. Er komen dan vijf minuten extra tijd bij. Neraysho Kasanwirjo mag dan douchen en wordt vervangen door Liam van Gelederen, de ene oud Ajaxied vervangt en andere oud Ajaxied bij FC Groningen. Gescoord wordt er niet meer en zo komt er een einde aan een hele pijnlijke middag voor FC Groningen. Dat je van Ajax verliest kan maar op deze manier is niet best. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd, volgende week zondag thuis tegen GA Eagles.