Nieuws

FC Groningen laat Adrie Poldervaart niet gaan

Adrie Poldervaart wordt definitief niet de nieuwe trainer van De GraafschapDe Superboeren kwamen maandag met een verbeterd aanbod over de brug bij FC Groningen, alleen ging de Trots van het Noorden daar niet mee akkoord.

Dat meldt TC/Tubantia. Doordat Poldervaart, die momenteel assistent-trainer is bij Groningen, over een doorlopend contract beschikt, moest De Graafschap een transfersom op tafel leggen om de oefenmeester binnen te halen. Het eerste aanbod van de Doetinchemmers wees technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de hand. Ook een verbeterd aanbod van De Graafschap werd maandag dus niet geaccepteerd.

Daardoor heeft De Graafschap de komst van Poldervaart uit het hoofd gezet en de onderhandelingen gestaakt. De nummer drie van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen moet nu dus zoeken naar een nieuwe kandidaat om de trainerspositie op te vullen.

Adrie Poldervaart heeft het gevoel dat hem de overstap naar De Graafschap 'ontnomen' wordt. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus begrijpt de assistent-trainer, maar zegt ook dat de vergoeding die De Graafschap wil betalen niet hoog genoeg is.

Poldervaart is de topkandidaat om Mike Snoei op te volgen bij De Graafschap. Maar De Superboeren moeten eerst nog langs Groningen en daar wringt de schoen. Fledderus wil het bedrag dat De Graafschap voor Poldervaart biedt niet accepteren. Poldervaart is teleurgesteld en voelt dat deze kans hem ontnomen wordt.

"Wij snappen dat dit voor Adrie een mooie kans is, maar de compensatie die De Graafschap wil betalen vinden wij niet passend. In mijn ogen ligt het probleem dus niet bij FC Groningen, maar bij De Graafschap", zegt Fledderus tegen Voetbal International. "Zij zijn in hun zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij een assistent-coach met een doorlopend contract. Dan weet je vooraf dat je er uit moet zien te komen over een compensatie."