FC Groningen laat de punten in Almelo door 2 eigen goals.

De laatste 3 wedstrijden wist FC Groningen niet te winnen in Almelo dus het werd tijd dat het vanavond weer eens ging gebeuren tegen Heracles. In het mooie Erve Asito stadion won FC Groningen voor het laatste op 14 januari 2017, het werd toen 1-4 won voor FC Groningen scoorden Mimoun Mahi 2x, Desevio Payne en Alexander Sorloth. Danny Buijs miste vanavond zo wie zo Radinio Balker en Daleho Irandust en opvallende afwezige in de selectie is aanvoerder Mo el Hankouri. Door de afwezigheid van Mo el Hankouri is Michael de Leeuw de aanvoerder. Ook Frank Wormuth stelde andere spelers op als de afgelopen wedstrijd en met Kaj Sierhuis zien de Groningers een oude bekende. Kaj is van deze basis de topscorer van Heracles met 2 goals, de gehele basis scoorde maar 4x. FC Groningen is 6 wedstrijden op rij ongeslagen en kan men daar een 7e aan toevoegen? FC Groningen trainer Danny Buijs heeft persoonlijk een slechte statistiek tegen Heracles want als speler/trainer speelde hij 17x tegen Heracles en won maar 2x.

Opstelling Heracles Almelo

Janus Blaswich

Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata

Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs, Luca de la Torre

Nikolai Laursen, Kaj Sierhuis, Bilal Basaçikoglu

Bank : Koen Bucker, Alessandro Damen, Sven Sonnenberg, Elias Sierra, Sinan Bakis, Ruben Roosken, Adrian Szöke, Navajo Bakboord, Mateu Les, Robin Polley, Mohamed Amisi, Rohat Agga

Opstelling FC Groningen

Peter Leeuwenburgh

Mike te Wierik, Neraysho Kasanwirjo, Marin Šverko, Bart van Hintum

Laros Duarte, Wessel Dammers

Cyriel Ngonge, Michael de Leeuw, Tomas Suslov

Jørgen Strand Larsen

Bank: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Damil Dankerlui, Patrick Joosten, Paulos Abraham, Daniel van Kaam, Romano Postema, Bjorn Meijer

Serdar Gözübüyük was de scheidsrechter vanavond en om iets over 8 floot hij voor het begin van de wedstrijd en mocht Heracles aftrappen.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg als de bal vanaf links voor wordt gegeven en Peter Leeuwenburgh uit moet komen en de bal weg moet stompen en ook Kaj Sierhuis daarbij mee neemt.

In de 9e minuut is het Tomas Suslov die op rechts de bal krijgt van Mike te Wierik en zijn tegenstander Mats Knoester voorbij loopt en de bal prima voorgeeft op Jørgen Strand Larsen en die komt voor zijn tegenstander en schiet de 0-1 binnen. De eerste aanval van FC Groningen en direct raak, effectief noemt men dat.

In de 20ste minuut moet Peter Leeuwenburg handelend optreden als vanuit een cornet op doel gekopt wordt en hij tikt de bal over..

In de 28ste minuut is het Peter Leeuwenburgh die de aandacht op zich verstigd met 2 prima reddingen als eerst Bilal Basaçikoglu een niet te missen kans krijgt maar Leeuwenburgh is hem de baas en uit de rebound lijkt Lucas Schoofs die gaat scoren maar weer is het Peter Leeuwenburgh die zich er voor gooit. De grootste kansen voor de thuisploeg tot dan toe was dit.

Heracles wordt sterker en sterker dan en in de 31ste minuut is het dan ook raak als Giacomo Quagliata een goede voorzet geeft op de kleine Bilal Basaçikoglu die geheel vrij staat en die kopt de bal over Peter Leeuwenburgh heen en zo staan beide ploegen weer gelijk, 1-1

In de 34ste minuut is het Kaj Sierhuis die een duidelijke overtreding maakt op Wessel Dammers maar het spel mag door en een paar seconden later krijgt Kaj Sierhuis de bal weer en mag de bal voorgeven en dan tikt Nicolai Laursen de bal langs Peter Leeuwenburg, 2-1. Hier had scheidsrechter Serdar Gözübüyük moeten fluiten voor de overtreding van Kaj Sierhuis want hij profiteert en haalt dus voordeel uit de situatie. In 4 minuten komt Heracles van een achterstand op voorsprong. Vlak voor rust krijgt Marco Rente een gele kaart na opzichtig vasthouden van Jørgen Strand Larsen. Dat is tevens het laatste van deze eerste helft waar FC Groningen dus vroeg op voorsprong kwam en in 4 minuten tijd die voorsprong weggaf. Beide ploegen creëren verder niet veel en dus is het geen beste wedstrijd. Rust 2-1.

Danny Buijs grijpt in de rust in en haalt Wessel Dammers en Marin Šverko naar de kant en brengt Damil Dankerlui en Daniel van Kaam binnen de lijnen waardoor Damil Dankerlui rechtsback gaat spelen en Mike te Wierik naar het centrum verhuist.

Direct na rust is de thuisploeg weer gevaarlijk als Nikolai Laursen op rechts de bal voorgeeft op de geheel vrijstaande Luca de la Torre en die moet eigenlijk scoren maar hij schiet over.

Vanaf dat moment neemt FC Groningen het heft in handen in de wedstrijd. In de 63ste minuut is het Cyriel Ngonge die de bal aan de rechterkant krijgt en dan zijn man Giacomo Quagliata uitspeelt en vanaf een meter of 3 van de achterlijn schiet en zijn schot gaat voorlangs.

In de tegenaanval is het een kans voor Heracles als Orestis Kiomourtzoglou vanaf een meter of 14 kan uithalen na een voorzet van Noah Fadiga maar zijn schot gaat recht op de Groninger goalie af en die stopt de bal met de voeten. Direct daarna is het Mats Knoester die vanuit de draai op de lat schiet.

In de 73ste minuut gaat Danny Buijs die al zijn toegestane wissels gaat gebruiken en zo komen Paulos Abraham, Romano Postema en Patrick Joosten voor Tomas Suslov, Cyriel Ngonge en Bart van Hintum. Zeer aanvallende wissels dus van de coach van FC Groningen die nu met 5 aanvallers speelt.

In de 77ste minuut is het Noah Fadiga die een gele kaart krijgt als hij Neraysho Kasanwirjo opzichtig vasthoud. Ui de vrije trap die FC Groningen kreeg die Laros Duarte neemt en die geeft de bal bij de 2e paal waar Romano Postema inkomt en de bal binnen kopt. Eindelijk daar is hij dan, de eerste goal in de eredivisie van Romano Postema, 2-2.

In de tegenaanval is het Nikolai Laursen die een voorzet geeft die door Orestis Kiomourtzoglou net gemist wordt. In de 85ste minuut krijgt Mike te Wierik een gele kaart nadat hij een overtreding maakt van achteren op Kaj Sierhuis. Ui de vrije trap die daarop volgt is het Bilal Basaçikoglu die de bal voorgeeft en Kaj Sierhuis kan koppen maar de bal wordt geraakt en uit de daarop volgende corner staat het 3-2 als Orestis Kiomourtzoglou uit de corner via Jørgen Strand Larsen de 3-2 binnen kopt en in de laatste minuut is het ook nog 4-2 als Giacomo Quagliata Damil Dankerlui uitspeelt en de bal voorgeeft en dan is het Neraysho Kasanwirjo die de bal in eigen goal werkt. Zo is FC Groningen wel heel welwillend naar Heracles toe met 2 eigen goals. Heracles dat heel moeilijk scoort die scoort vandaag 4x tegen dit FC Groningen. Zo eindigt de wedstrijd en gaat FC Groningen met lege handen terug naar Groningen. Al met al een verdiende overwinning voor Heracles. Dinsdag wacht voor FC Groningen nog een lastige uitwedstrijd tegen AZ en dan zit het jaar 2021 erop.