Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi

FC Groningen gaat vanavond op bezoek in De Kuip voor de wedstrijd in de halve finale van het KNVB bekertoernooi waar de nummer twee van de eredivisie wacht. En de ploeg die de laatste tijd altijd een thuiswedstrijd loot, hoe ze het voor elkaar krijgen is een raadsel. Kan de ploeg van Dick Lukkien stunten of moet men toch de meerdere erkennen in de mannen van Arne Slot. Dick Lukkien koos vanavond voor het duo Laros Duarte en Johan Hove op het middenveld en met deze twee heb je meer voetbal op dat middenveld, dus geen vreemde keuze.

FC Groningen begint goed aan de wedstrijd want de eerste schoten richting doel zijn voor de Groningers. Een schot van Luciano Valente gaat net naast en Jorg Schreuders schiet even later voorlangs. FC Groningen heeft het aardig onder controle en vooral op het middenveld is men de baas. In de 12e minuut verliest Mats Wieffer op dat middenveld de bal en Laros Duarte kan de bal meenemen en schieten en dat schot beland op de paal. De eerste kans voor de thuisploeg zien we pas in de 25ste minuut als Ayase Ueda de bal in de 16 krijgt en schiet maar het schot gaat recht op Hidde Jurjus. Vijf minuten later een voorzet van Yankubah Minteh en Igor Paixão vliegt net voorbij de bal. In de 31e minuut komt FC Groningen dan verdiend op 0-1 en weer waagt Laros Duarte het van afstand en de bal wordt door Thomas Beelen van richting veranderd en is daardoor onhoudbaar voor Timon Wellenreuther.

Feyenoord dringt op het laatst van de eerste helft maar kansen krijgt men niet en zo is het bij rust 0-1.

Direct na rust zijn de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk en zetten FC Groningen vol onder druk en creëren een grote kans as Calvin Stengs vanaf links de bal voorgeeft en Yankubah Minteh de bal tegen Hidde Judjus aan schiet en in de rebound wordt een schot van Bart Nieuwkoop geblokt door Isac Määtä.

In de 62ste minuut komt Feyenoord dan op 1-1 als Calvin Stengs de bal bij de 2e paal voorgeeft en David Hancko sneller is dan Jorg Schreuders en de bal tegen de touwen jaagt en zo de gelijkmaker op het bord zet. Dan denk je eigenlijk dat Feyenoord eroverheen klapt maar niets is minder waar want de thuisploeg kan verder bijna geen vuist meer maken. Vooral in opbouwend opzicht is het zoeken voor de Rotterdammers en heeft FC Groningen het aardig voor elkaar. Toch komt Feyenoord, misschien wel onverdiend, op voorsprong als invaller Ondrej Lingr een voorzet van de andere invaller Luka Ivanušec bnnentikt. Dit is dan toch een klap voor FC Groningen en kan men daar nog iets aan veranderen? In de 90ste minuut nog een hoofdrol voor Hidde Jurjus als hij tot twee keer toe een prima redding maakt op een schot van Luka Ivanušec en Yankubah Minteh. Hier blijft het dan bij en plaats Feyenoord zich voor de finale van KNVB bekertoernooi. Met opgeheven hoofd verlaat FC Groningen het toernooi.

Feyenoord: Timon Wellenreuther, Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko, Marcos Lopez (Bart Nieuwkoop), Mats Wieffer, Quinten Timber (Ramiz Zerrouki), Yankubah Minteh, Calvin Stengs (Antoni Milambo), Igor Paixão (Luka Ivanušec), Ayase Ueda ( Ondrej Lingr)

FC Groningen: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna (Fofin Turay), Marco Rente, Marvin Peersman, Isak Määtä (Nick Bakker), Jorg Schreuders, Johan Hove, Laros Duarte (Kristian Lien), Luciano Valente ( Noam Emeran), Thom van Bergen (Rui Mendes), Romano Postema

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) Feyenoord: Calvin Stengs, Ondrej Lingr

Gele kaart(en) FC Groningen: Leandro Bacuna, Noam Emeran