FC Groningen mist teveel kansen tegen VfL Bochum

4   5

Op een natte en gure zaterdagmiddag speelde FC Groningen naast het Vonovia Ruhrstadion in Bochum een oefenwedstrijd tegen de nummer 14 van de Bundesliga VfL Bochum. Een mooie krachtmeting voor de mannen van Dick Lukkien. De wedstrijd was besloten maar via een livestream konden de fans van FC Groningen de wedstrijd aanschouwen.

1   2

FC Groningen moest het doen zonder de geblesseerden Radinio Balker, Michael Verrips, Noam Emeran en Laros Duarte die met Kaapverdië aan de Africa Cup meedoet en ook Kevin van Veen ontbrak nog want die moet eerst opgetraind worden. VfL Bochum dat getraind word door oud Vitesse trainer Thomas Letsch speelde met veel spelers die normaal niet in de basis staan.

6

FC Groningen begon prima aan de wedstrijd want al in de eerste minuut kreeg men een strafschop na een overtreding op Jorg Schreuders in de zestien meter. Romano Postema mocht de strafschop nemen maar schoot de bal veel te slap in en zo werd het een prooi voor de 18 jarige en ruim 2 meter lange doelman Hugo Rölleke. Na deze gemiste strafschop was FC Groningen verreweg de betere ploeg en creëerde zich een paar grote kansen maar de voorwaartse van de FC hadde het vizier niet op scherp staan en zo werden grote kansen gemist. Jorg Schreuders was het dichtsbij een treffer als hij in een één op één situatie de bal over de doelman stift maar een verdediger kan de bal net voor de lijn wegwerken. De thuisploeg kon in deze eerste helft maar één kansje bij elkaar spelen en voor de rest stond Hidde Jurjus een beetje kou te kleumen.

3

In de tweede heft is FC Groningen de ploeg die het eerst gevaarlijk is als een vrije trap van de ingevallen Tika de Jonge door captain Leandro Bacuna net over gekopt wordt. FC Groningen blijft dan de betere ploeg maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet meer. Na ongeveer een uur spelen begon het grote wisselen en dat komt vaak het spel niet ten goede. Een minuut of twee komt dan de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0 als Moritz-Broni Kwarteng een keer uithaalt en doelman Jasper Meijster in de korte hoek veraast, 1-0. Negen minuten voor tijd komt FC Groningen dan op gelijke hoogte als Kian Slor goed druk zet op een verdediger en die speelt daardoor te kort terug op zijn doelman en de Groningen aanvaller er als de kippen bij is en de 1-1 binnenschiet. Twee minuten later komen de Duitsers weer op voorsprong als Moritz Broschinski de bal hard en hoog in de goal poeiert en Jasper Meijster kansloos laat. Daar blijft het dan bij en weet de ploeg van Dick Lukkien weer wat verliezen is want na tien wedstrijden op rij niet verloren te hebben is een nederlaag een feit.