FC Groningen na een voorsprong met lege handen terug uit Utrecht.

Vanmiddag moest FC Groningen de lunchwedstrijd spelen in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. Met welke elf zou Frank Wormuth vandaag beginnen want de revelatie van het seizoen tot nu toe Radinio Balker blijkt niet fit te zijn. Bijna 750 supporters zijn vanuit Groningen en omstreken afgereisd naar Utrecht. Het meeste ooit.

Opstelling FC Utrecht  Opstelling FC Groningen

Screenshot_20221106-114837_Twitter   Screenshot_20221106-115005_Twitter

Edwin van de Graaf is hedenmiddag de scheidsrechter en oud FC Groningen huurling Daishwan Redan mocht de wedstrijd in gang zetten.

FC Groningen vandaag dus spelend met drie man centraal achterop en twee wingbacks. Het eerste schot op doel in de wedstrijd komt van Ricardo Pepi als hij na een fout in de verdediging uithaalt maar zijn inzet gaat naast. Direct daarna is het weer FC Groningen dat aanvalt en Luciano Valente stuurt Ricardo Pepi diep en zijn inzet wordt geblokt door Mark van der Maarel.

In de 7e minuut is het even alle zeilen bijzetten in de Groninger defensie na een klutssituatie komt de bal bij Anastasios Douvikas en die haalt uit maar Mike te Wierik blokt de inzet.

FC Groningen probeert snel en hoog druk te zetten om de defensie van FC Utrecht waarbij hun dan de lange bal moeten hanteren. In de 12e minuut is het Florian Krüger met een voorzet achter de Utrecht defensie die door Mike te Wierik binnen getikt kan worden maar hij raakt de bal verkeerd maar staat dan ook buitenspel. FC Groningen doet goed mee in de beginfase van de wedstrijd en is dreigender dan de thuisploeg in het eerste kwartier.

Een spectaculair moment in de 20ste minuut als Anastasios Douvikas het met een omhaal probeert, nadat Mark van der Maarel die bal terug kopte, maar de inzet gaat naast. Richting het zich luidkeels hoorbare uitvak.

In de 24ste minuut moet Peter Leeuwenburgh reddend optreden als Taylor Booth de bal in de 16 speelt op Anastasios Douvikas en die staat dan vrij voor de Groninger goalie maar die maakt zich goed breed en red de situatie. Toch is FC Groningen in het eerste half uur de betere ploeg met veel meer belbezit. FC Utrecht is iets dreigender als men in de buurt van de 16 meter komt. In de 33ste minuut is het wederom Anastasios Douvikas die kan schieten na een voorzet van Sander van der Streek maar weer staat zijn vizier niet op scherp en een paar minuten later is het Taylor Booth die kan uithalen maar Peter Leeuwenburgh red in de korte hoek. Zo zijn de grootse kansen toch voor de thuisploeg.

In de 40ste minuut een aanval van FC Groningen de bal komt op rechts in de 16 meter bij Neraysho Kasanwirjo en die legt de bal terug op Ricardo Pepi en die schiet en dat is geen best schot maar bij de tweede paal staat Florian Krüger helemaal vrij en die tikt de 0-1 binnen. Niet onverdiend deze voorsprong.

In de 45ste minuut slaat de vlam even in de pan als Luciano Valente met de arm een beetje omhoog inkomt op Mike van der Hoorn en dan gaat Sean Klaiber verhaal gaat halen bij de Groninger middenvelder en anderen zich er ook mee gaan bemoeien en beide haren krijgen een gele kaart. Een zeer overdreven reactie van Sean Klaiber. Taylor Booth en Ricardo Pepi komen daarna nog met elkaar in botsing waarbij beide heren last van hebben en dan fluit de scheidsrechter maar voor de rust en zo gaan beide ploegen met de 0-1 rusten.

Screenshot_20221106-134017_Twitter

Twee ongewijzigde ploegen komen na rust het veld op.

Direct na rust probeert oud Groninger huurling Daishwan Redan een penalty te versieren als hij een lange bal achter de defensie die stuit niet onder controle kan krijgen en dan een heel licht zetje krijgt van Isak Määtä en dan gaat liggen maar scheidsrechter van der Graaf wuift het weg, ondanks de protesten van Redan en aanvoerder Mark van der Maarel. Volkomen terecht na het zien van de beelden.

In de 62ste minuut is het Taylor Booth die buiten de 16 meter de bal krijgt en dan zomaar door de Groninger defensie kan lopen en de bal door de benen van Mike te Wierik speelt en de 1-1 binnen kan tikken. FC Utrecht ruikt dan bloed en gaat op zoek naar meer en de Groningers zijn het even kwijt en moeten zich herpakken. Bas Dost is inmiddels als een soort van breekijzer in de ploeg gebracht en is direct aanwezig als hij in de 70ste minuut de bal speelt op een andere invaller Amin Youness en die legt de bal breed op Taylot Booth en die kan weer uithalen maar schiet op de voeten van Peter Leeuwenburgh. FC Groningen komt niet meer aan voetballen en is slordig in balbezit in de opbouw toe en de druk wordt groter en groter van FC Utrecht.

Een minuut of zeven voor tijd is het Amin Younes die een voorzet vanaf links geeft en Joey Pelupessy geen oog heeft voor de achter hem opduikende Sander van der Streek en van der Streek tikt de 2-1 binnen. Wat laat FC Groningen het weer gebeuren. Frank Wormuth gaat dan wel aanvallend wisselen als hij Cyriel Ngonge nog brengt. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en zo blijven de drie punten in Utrecht. Ontzettend jammer want na een prima eerste helft geeft FC Groningen het weg maar als je tot twee keer toe zo slecht verdedigt misschien verdien je dan wel niets. Al was een punt wel verdiend als je naar het spelbeeld kijkt. Nog één wedstrijd tegen Fortuna Sittard volgende week zondag thuis en dan is het vroeg winterstop. Misschien is FC Groningen daar wel aan toe.

Screenshot_20221106-141827_Twitter

Invallers FC Utrecht: Amin Younes (Daishawan Redan), Othman Boussaid (Luuk Brouwers), Bas Dost (Anastios Douvikas), Ruben Kluivert (Taylor Booth).

Invallers FC Groningen: Ramon Pascal Lundqvist (Luciano Valente), Yahya Kalley (Isak Määtä), Ragnar Oratmangoen (Florian Krüger), Cyriel Ngonge ( Damil Dankerlui).

Gele kaarten FC Utrecht: Modibo Sagna, Taylor Booth

Gele kaarten FC Groningen: Luciano Valente