Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen neemt afscheid van Paul Matthijs

bericht van RTV Noord

FC Groningen heeft besloten om het contract van de 45-jarige jeugdtrainer Paul Matthijs niet te verlengen.

Matthijs debuteerde in 1997 voor FC Groningen in de competitiewedstrijd tegen BV Veendam. Hij speelde meer dan driehonderd officiële wedstrijden voor de club, waarin hij elf keer tot scoren kwam. Na zijn actieve carrière kwam hij in dienst als jeugdtrainer bij FC Groningen.

Hij begon in 2013 als assistent-trainer van de B1, het jaar daarna werd hij assistent van de A1, om daarna door te stromen als assistent trainer bij het onder 17-elftal en het onder 19-elftal. De afgelopen drie jaar was hij hoofdtrainer van het onder 18-team. Daar werkte Matthijs onder andere met Romano Postema, Tomas Suslov, Bjorn Meijer, Daniël van Kaam en Kian Slor.

We snappen heel goed dat er gefronste wenkbrauwen zijn in dit soort situaties

Mark-Jan Fledderus - technisch directeur

Andere manier van werken

'We hebben uiteindelijk deze keuze gemaakt omdat Paul niet meer in onze manier van werken past richting de toekomst', reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Dan heb ik het niet over de vak inhoudelijkheid als trainer, maar meer over de richting die we als club op willen.'

'Ik vind het heel lastig om daar verder veel over te zeggen verder, want we willen dit als werkgever hartstikke netjes doen, vervolgt Fledderus. 'We snappen heel goed dat er gefronste wenkbrauwen zijn in dit soort situaties. Er zijn een hele hoop goede facetten en factoren, maar ook mindere onderdelen. Daarom zijn we gaan zitten en zijn we tot deze conclusie gekomen. Dat hebben we Paul in een gesprek medegedeeld. Ik vind het verder niet gepast om daar verder over uit te weiden. Het zijn vervelende en moeilijke beslissingen en dit is zeker voor Paul een pijnlijke situatie.'

Matthijs wil zelf nog niet reageren op het besluit om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Ook jeugdtrainer onder 12 weg

Matthijs is niet de enige voor wie de carrière bij FC Groningen eindigt. De club neemt ook afscheid van Peter de Boer, trainer van de jeugd onder twaalf jaar. Ook hij maakt op Twitter bekend dat de keuze niet bij hem lag.