FC Groningen neemt punt mee uit Emmen.

FC Emmen - FC Groningen

Voor de vierde keer in de historie van de eredivisie treffen FC Emmen en FC Groningen elkaar vandaag in Emmen. De laatste wedstrijd tussen beide teams op De Oude Meerdijk zullen beide kampen niet snel vergeten want dat was de wedstrijd waarin Arjen Robben een glansrol had en FC Groningen met 0-4 wist te zegevieren. Vandaag zal het heel anders zijn want beide ploegen zijn onderin de ranglijst te vinden dus winst is geboden voor beide.

Opstelling FC Emmen                                     Opstelling FC Groningen
Screenshot_20221030-111835_Twitter   Screenshot_20221030-110943_Facebook

Scheidsrechter is vanmiddag Danny Makkelie. De eerste echte mogelijkheid zien we binnen twee minuten als Mark Diemers vanaf links de bal voorgeeft en Rui Mendes kan koppen maar kopt totaal verkeerd en de bal vliegt ver over. FC Groningen wordt direct onder druk gezet door de thuisploeg in de eerste minuten.

FC Emmen heeft iets meer balbezit in het eerste kwartier maar het is duidelijk nog aftasten voor beide teams, er zit wel tempo in de wedstrijd in ieder geval.

In de 20ste minuut een hele grote kans voor FC Emmen als Rui Mendes op rechts Radinio Balker veel te gemakkelijk uitspeelt en bijna vanaf de achterlijn de bal terugtrekt op de geheel vrijstaande Mark Diemers maar zijn schotje is veel te slap en kan Peter Leeuwenburgh redding brengen. FC Emmen is duidelijk feller dan FC Groningen in deze fase en er is veel te weinig beweging in de ploeg van Frank Wormuth en het neemt een veel te afwachtende houding aan. Rond de 25ste minuut komt FC Groningen tot een paar aanvaardbare aanvallen maar echt grote kansen levert het niet op.

In de 27ste minuut een giga kans voor FC Groningen als Laros Duarte zich van een paar Emmenaren ontdoet en de bal geeft aan de rechterkant waar Florian Krüger vrij staand en die geeft de bal voor de goal op de geheel vrijstaande Cyriel Ngonge alleen die vergeet de bal in de lege goal te schieten.

In de 31ste minuut een corner van de thuisploeg die Mark Diemers bij de tweede paal plaats waar Ole Romeny de bal terug voor de goal kopt en Jeroen Veldmate de bal bij de tweede paal kopt waar Ole Romeny nog staat en die kan binnen tikken maar een prima redding van Peter Leeuwenburgh voorkomt dat.
Een minuut of vier voor rust is het Richairo Zivković die de diepte ingestuurd wordt door Rui Mendes en kan dan schieten maar weer is Peter Leeuwenburgh paraat en stopt de bal met de voet. Er komt dan geen extra tijd bij en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten. Een aantrekkelijke eerste helft waarin FC Emmen de overhand heeft.

Screenshot_20221030-133213_Twitter

Na een kwartiertje rust mocht Ricardo Pepi de tweede helft in gang zetten. Het begin van de tweede helft zit er niet veel tempo in de wedstrijd mede door twee lange blessurebehandelingen voor Jeroen Veldmate (nek) en Laros Duarte (gezicht).

In de 65ste minuut gaat Dick Lukkien wisselen en haalt Jeroen Veldmate en Lucas Bernadou naar de kant en brengt hij Julius Dirksen en Jari Vlak. Jari Vlak onderscheid zich direct want krijgt een gele kaart voor het vasthouden van Cyriel Ngonge. Frank Wormuth wisselt dan ook en brengt Damil Dankerlui en Ramon Pascal Lundqvist voor Ragnar Oratmangoen en Florian Krüger.

Misschien brengen deze wissels nieuwe elan in de wedstrijd die helemaal vast zit tot dan toe. Jassin Assehnoun komt dan samen met Ben Scholte bij FC Emmen in de ploeg in de 78ste minuut voor Mark Diemers en Ole Romeny.

In de 83ste minuut het spannendste moment tot dan toe als een verre trap van achteruit van FC Groningen bijna tot een misverstand komt tussen Miguel Araujo (te hard terugkoppen) en doelman Mickey van der Hart en bijna kan Ricardo Pepi profiteren maar de Emmen goalie is op tijd bij de bal. Het lijkt er ook wel op deze tweede helft dat beide ploegen tevreden zijn met deze 0-0 want geen van beide durft risico’s te nemen. Lorenzo Burnet moet dan met kramp het veld verlaten en voor hem komt Fernando Pacheco.

In de laatste minuut is de thuisploeg dichtbij de winnende goal als Mohamed Bouchouari in komt lopen en binnen denkt te tikken maar Ramon Pascal Lundqvist kan er net tussen komen en vanuit de corner kopt Miguel Araujo de bal via de grond richting goal maar Peter Leeuwenburgh kan redding brengen in samenwerking met Neraysho Kasanwirjo. Er komen dan zes minuten extra tijd bij en Neraysho Kasanwirjo krijgt dan nog een gele kaart voor het vasthouden van een tegenstander en in de 7e minuut van de extra tijd krijgt FC Emmen dan nog een vrije trap en daar wordt niets mee gedaan en zo blijft het bij de 0-0. Een aantrekkelijke eerste helft en een zeer teleurstellende tweede helft waarbij de thuisploeg de meeste kansen kreeg.