FC Groningen neemt punt mee uit Nijmegen.

Voor de 32ste keer in de eredivisie nemen NEC Nijmegen en FC Groningen het tegen elkaar op in De Goffert. Na de winst van de vorige week met slecht spel willen de mannen van Frank Wormuth zich vanavond revancheren en een goede wedstrijd op de mat leggen. NEC won de vorige week overtuigend met 1-4 in Volendam.

Opstelling NEC     Opstelling FC Groningen

Screenshot_20220826-192133_Twitter   Screenshot_20220826-192123_Twitter

Allard Lindhout is de man die de wedstrijd in goede banen mag leiden. Na een minuut stilte wegens het overlijden van den clubicoon van de thuisploeg mag de thuisploeg de wedstrijd in gang zetten en in na 20 seconden het eerste schot op doel als Oussama Tannane kan schieten maar recht in de handen van Michael Verrips. Direct daarna moet Bart van Rooij eigenlijk een gele kaart krijgen na een veel te harde charge op de benen van Mike te Wierik. NEC dat eigenlijk zonder echte spits speelt want die hebben ze niet zijn in het begin toch twee keer gevaarlijk met schoten want in de 5e minuut is het Mikkel Duelund die net naast schiet mede doordat Michael Verrips de bal nog raakt.

20220826_195521

In de 9e minuut moet Jasper Cillissen handelend optreden na een snelle Groningse aanval waarbij Jørgen Strand Larsen een prima pass geeft naar de linkerkant op Paulos Abraham en die kan schieten maar de NEC doelman red met de arm.

In de 24ste minuut het volgende schot op doel en die komt weer van Oussama Tannane als hij een rebound krijgt na een vrije trap en Michael Verrips heeft wel moeite met de bal want laat de laag geschoten bal los maar kan hem in tweede instantie pakken. In de 26ste minuut weer een snelle tegenaanval van Groningse zijde als Paulos Abraham de bal krijgt en van buiten naar binnen trekt in de zestien maar dan te nadrukkelijk op zoek gaat naar een strafschop en die dan ook niet krijgt, al werd hij wel even gehaakt door Bart van Rooij.

20220826_195734

In de 35ste minuut moet de Groninger goalie redden op een kopbal van Mikkel Duelund na een verre ingooi van Bart van Rooij. In de 38ste minuut komt wederom Bart van Rooij weg zonder een gele kaart na een hele pittige tackle op de benen van Isac Määtä.

Er komt dan minimaal één minuut extra tijd bij in deze eerste helft die redelijk gelijk op gaat al voetbalt FC Groningen iets makkelijker maar tot echte grote kansen zijn beide ploegen bijna niet gekomen. 0-0 is dan de ruststand.

Screenshot_20220826-205920_Twitter

Twee ongewijzigde teams betreden het speelveld na rust en binnen vijf minuten zijn beide ploegen een keer gevaarlijk, voor NEC Oussama Tannane en voor de gasten Isac Määtä die met een te harde voorzet Paulos Abraham vindt en die kan niks met de voorzet.

In de 54ste minuut een flitsende snelle aanval van Groningse zijde via Laros Duarte en Jørgen Strand Larsen die Paulos Abraham weer vrij voor Jasper Cillissen zetten maar weer is de keeper hem de baas want Paulos Abraham schiet tegen het been van de keeper. Een paar minuten later een voorzet van Neraysho Kasanwirjo en die komt net achter Jørgen Strand Larsen en die probeert het nog met een omhaal maar de bal gaat bijna bij de cornervlag over de doellijn. Tomáš Suslov krijgt dan een gele kaart in de 58ste minuut na een pittige tackle op Mikkel Duelund. Misschien een terechte kaart maar als je ziet dat Bart van Rooij tot twee keer toe geen geel krijgt voor dezelfde tackles is dit meten met twee maten van de scheidsrechter.

Een paar minuten later een opstootje waarbij Oussama Tannane en Neraysho Kasanwirjo betrokken zijn waarbij eerstgenoemde niet helemaal vrijuit gaat want hij houd overduidelijk de Groninger vast en gaat dan uit zijn dak als Kasanwirjo er iets van zegt. Beide heren krijgen geel en Tannane blijft door mekkeren tegen scheidsrechter Lindhout en daar moet hij mee uitkijken.

Cyriel Ngonge is dichtbij een treffer als hij ineens vanuit de draai schiet maar de bal krijgt niet genoeg curve mee om binnen te draaien.

NEC gaat dan wisselen en brengt spits Pedro Marques, voor Jordy Bruijn, en die krijgt binnen een minuut een grote kans als Tomáš Suslov de bal bij hem inlevert en hij alleen op Michael Verrips af kan maar zijn schot is te zwak om de keeper te verontrusten.

In de 75ste minuut een overtreding van Oussama Tannane op Jørgen Strand Larsen en een vrije trap is het gevolg, Die wordt genomen door Laros Duarte en die krult de bal in de kruising achter Jasper Cillissen, wat een schitterende vrije trap, 0-1.

NEC trainer Rogier Meijer gaat dan weer wisselen en brengt Ibrahim Cissoko voor Dirk Proper. Een kopkans voor spits Pedro Marques na een corner maar Michael Verrips pakt en een verassend schot van Jørgen Strand Larsen van een meter of 18 in het zijnet treffen geen doel. NEC valt nu aan en komt in de 88ste minuut op gelijke hoogte als Oussama Tannane een lange pass geeft over de hele en dan is Tomáš Suslov Ibrahim Cissoko kwijt en die kan via de binnenkant been van Neraysho Kasanwirjo de 1-1 binnen schuiven. Cyriel Ngonge gaat dan naar de kant bij FC Groningen en Romano Postema komt hem vervangen.  Er komen dan vier minuten extra tijd bij. Elias Tavsan krijgt nog een gele kaart na een overtreding op Tomáš Suslov en spits Jørgen Strand Larsen schiet nog een keer via Jasper Cillissen in het zijnet maar daar blijft het ook bij en delen beide ploegen de punten vandaag en dat is terecht. Geen van beide verdiende vandaag de overwinning.