Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o16 wint ruim van Zeeburgia o16

Omdat het eerste team van FC Groningen vrij had en ook de o21 vrij waren dit weekend dan maar even een verslagje van een jeugdwedstrijd.

Op Corpus den Hoorn speelde FC Groningen o16 een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Zeeburgia. Het werd een beetje een eentonige wedstrijd want FC Groningen was de veel betere ploeg en stond al heel snel op voorspong door een goal van Mark Hoekstra. FC Groningen blijft de dominatne ploeg en af en toe komen de Amsterdammers eruit maar tot grote kansen komen de gasten niet. FC Groningen wel maar ze doen er te weinig mee. Vlak voor rust komen de Groningers dan op een 2-0 voorsprong als Sven Bouland de bal prachtig binnenkopt uit een coner, prachtig genomen door Jari Kolthof, en in de daarop volgende Groningse aanval maakt Jismerai Scheffer ook nog de 3-0. Zo gaat FC Groningen met een comfortabele voorsprong rusten.

De 2e helft is niet veel anders als de eerste. FC Groningen de betere ploeg en ook nu scoren ze te weinig uit de geboden kansen. Toch scoren ze nog 2x en wel via Jari Kolthof en invaller Lukas Nieuwenhuis. Zo boeken de mannen van trainer Bjorn Zwikker een makkelijke overwinning.en blijven ze in de top 3 meedoen.

Volgende week zaterdag dan spelen de boys een uitwedstrijd tegen koploper AFC"34 uit Alkmaar.