FC Groningen o18 behaald eerste overwinning van het nieuwe seizoen

FC Groningen o18 speelde gistermiddag op een zonovergoten, maar koude wind, Corpus den Hoorn de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II. Normaal zou dit de tweede wedstrijd al zijn maar door veel corona besmettingen bij AFC uit Amsterdam werd de vorige wedstrijd afgelast. Hoe reageerden de boys op de gebeurtenissen van de afgelopen week omtrent het team? Vandaag zaten Peter Hoekstra en Arnold Kruiswijk op de bank en de FC maakte gisteren bekend dat vanaf maandag Melchior Schoenmakers de o18 onder zijn hoede gaat nemen.

De boys speelden gisteren net of er niets gebeurt was, heel volwassen gingen ze met de onstane situatie om en namen gelijk vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Via Thom van Bergen en Jorg Schreuders namen ze een 2-0 voorsprong bij rust. Een magere afspiegeling van de krachten. In de tweede helft bleef FC Groningen de betere ploeg maar gescoord werd er niet meer door de boys en in de laatste minuut kwam Willem II nog terug in de wedstrijd maar de 2-1 stand bleef tot het eind op het bord staan en zo pakten d eboys de eerste drie punten.