Op deze zaterdag de 3e September 2022 begon de competitie voor de jeugdteams ook weer en op Corpus den Hoorn troffen FC Groningen o18 en SC Heerenveen o18 elkaar.

Joop Oosterhof, Roy Leicester, Sven Bouland, Marco Speelman

Djurre Laansma, Jari Kolthof, Mees Mink

David van der Werff, Niks Eggens, Fofin Turay

Wissels: Silver Elum, Rowen Casier, Mark Hoekstra, Lino Mendolin

De wedstrijd ging in de eerste helft aardig gelijk op maar grote kansen wisten beide ploegen zich niet of nauwelijks te creëren. Het was dan ook logisch dat men met de 0-0 de rust in ging.

In de tweede helft gebeurde iets meer en we zagen doelpunten. De gasten uit Heerenveen kwamen op 0-1 door een goal van Dimitris Rallis. Velen op het sportpark en dan vooral mensen die op één lijn stonden zagen buitenspel maar de assistent scheidsrechter die niet op één lijn stond vlagde niet. Lang kon men niet van de voorsprong genieten want kort na de 0-1 stond het gelijk als Fofin Turay de gelijkmaker binnen schiet, 1-1. De wedstrijd bleef gelijk op gaan en het was FC Groningen dat via een snelle aanval op voorsprong kwam door een goal van spits Niks Eggens, hij had er wel drie pogingen voor nodig maar dan staat het 2-1. Lang leek FC Groningen de winst over de streep te trekken maar in de laatste minuut kreeg SC Heerenveen nog een corner en vanuit die corner scoorde men de gelijkmaker. Al leek er wel een overtreding aan vooraf te gaan waarbij de Groninger goalie Jasper Meijster weg gedrukt werd en daardoor de bal niet goed kon weg werken. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Foto's bij FC Groningen o18 en SC Heerenveen o18 houden elkaar in evenwicht.