Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o18 kansloos tegen koploper Vitesse 018 + SAMENVATTING

Afgelopen zaterdag speelden de boys van Melchior Schoenmakers FC Groningen o18 tegen de mannen van oud FC Groningen speler Patrick Ax Vitesse o18. Vitesse was de koploper in deze competitie en waren er op gebrand om de drie punten mee terug te nemen naar Arnhem na een teleurstellende gelijkspel in de vorige wedstrijd. FC Groningen zou moeten winnen om de aansluiting te houden met de koploper.

De wedstrijd viel eigenlijk maar één ding over te zeggen. Een heel dominerend Vitesse en een FC Groningen dat niets te vertellen had in de wedstrijd. Vitesse was sterker, slimmer, technischer en gewoon beter. In de 6e minuut was het Adam Tahaui die een mooie aanval van Vitesse afronde en twaalf minuten later deed hij het opnieuw en zo stond het snel 0-2.

Joël van den Bergh maakte in de 27ste minuut de 0-3 en Sam Westerveld maakte in de 39ste minuut de 0-4.

In de tweede helft deed FC Groningen iets terug als in de 61ste minuut Nils Eggens een strafschop benut maar tot meer kwam de ploeg niet. Drie minute later was het Bas Huisman die nog de 1-5 maakte en zo won Vitesse onbezorgd deze wedstrijd en is het kanrijk voor de titel. Wie hun moet stoppen is de vraag en wij denken niemand.

Het komende week is er een ronde voor het KNVB bekertoernooi en FC Groningen speelt op zaterdag 25 februari thuis tegen AZ o18 en Vitesse speelt op dinsdag 28 februari een uitwedstrijd tegen PSV.

Een mooie vermelding nog is dat twee spelers van FC Groningen geselecteerd zijn voor het Nederlands elftal van Future speler onder 17 jaar. Roy Leicester en Jari Kolthof mogen zich melden voor een 2 daags stage met gisteren een training en vandaag een wedstrijd om 16.00 uur in het Stadion am Pëtz in Luxemburg.