Op Sportpark Skoatterwald in Heerenveen speelde FC Groningen o18 een oefenwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende SC Heerenveen o18. Voor het eerst de mogelijkheid om de Portugees talent Lucas Gomes die overkwam van FC Porto.

Brian MindeJahren, Thom van Bergen, Lucas Gomes

Wissels: David van der Werff, Fofin Turay, Marco Speelman, Jasper Meijster, Niks Eggens, Mees Mink, Nethan Lesman.

SC Heerenveen speelde met:

Brent Klaverboer, Christiaan Sabuni, Willard Timmerman, Jeffrey Theunisse, Nihel Marengo, Teun Heijmans, Ties de Boer, Tim ten Voorde, Daniel Meijers, Oliver Braude, Ties Oostra.

SC Heerenveen begon beter aan de wedstrijd met veel balbezit maar de eerste mogelijkheid was voor FC Groningen. In de 12e minuut een mooie voorzet vanaf de rechterkan op Jay Kuiper die goed meeliep en de bal kon koppen bij de 2e paal maar hij raakte de bal verkeerd waardoor de bal voorlangs ging i.p.v. in het doel. Direct in de tegenaanval een kans voor de Friezen toen Ties de Boer een kans kreeg maar Owen van der Vlag pareerde.

SC Heerenveen was in de eerste 20 minuten de scherpere ploeg, wonnen bijna alle duels en 2e ballen. In de 21ste minuut een mogelijkheid voor FC Groningen via een aanval door het midden en stuurde Jan Muller de nieuwe aanwinst van FC Porto Lucas Gomes de diepte in en die de bal kon breed leggen waar 2 spelers van FC Groningen vrij stonden maar hij koos ervoor om zelf te schieten maar recht in de handen van de keeper. Opvallend in de 23ste minuut een drinkpauze terwijl het niet zo warm was.

Na een half uur wisselde FC Groningen 2x en gingen Nikolas Talo (net terug van een blessure) en Jan Muller eruit en kwamen Nathan Lesman en Davind van der Werff erin.

SC Heerenveen had in de 37ste minuut op voorsprong moeten komen na een corner waarbij de bal werd doorgehakt door Tim ten Voorde op spits Daniel Meiijers en die had de 1-0 moeten maken maar hij deed dat niet, mede dankzij een reflex van Owen van der Vlag. Op slag van rust de volgende kans voor SC Heerenveen, vanuit een corner kopte Jeffrey Theunisse de bal net over. Zo blijft het bij rust 0-0.

Direct na rust een aanval van de Groningers met een goede voorzet van Mees Minke maar helaas bereikt hij geen medespeler en direct daarna een kansje voor Thom van Bergen maar hij weet het net niet te vinden. FC Groningen begon beter aan het 2e bedrijf.

In de 55e minuut ongeveer een lange bal van achteruit van FC Groningen en die bal sticht een beetje verwarring bij de Heerenveen verdedigers en Christiaan Sabuni raakt de bal totaal verkeerd en de bal verdwijnt met een prachtige lob over zijn eigen keeper in de goal. Zo komt FC Groningen makkelijk op 0-1.

Nog geen minuut later een mooie aanval over de rechterkant van SC Heerenveen en een mooie voorzet kwam op het hoofd van spits Daniël Meijers die geheel vrijstaand de gelijkmaker kan binnenkoppen, 1-1.

Nils Eggens mag nog binnen de lijnen komen bij FC Groningen voor Thom van Bergen. Iets later een aanval van de Friezen en Agan Mjaki brengt een Heerenveen speler te val binnen de 16 en de scheidsrechter wijst naar de strafschop stip en spits Daniël Meijers stuurt Owen van der Vlag naar de verkeerde hoek, 2-1. Niet veel later de kans op 3-1 voor Heerenveen maar geheel vrijstaand missen 2 spelers de bal voor de goal na een mooie voorzet vanaf rechts.

FC Groningen krijgt nog een goede kans nadat Fofin Turay in een 1 tegen 1 situatie met de keeper de bal over de keeper wipt maar net voor de doellijn jan een verdediger de bal wegwerken. Een paar minuten later eenzelfde situatie maar nu gaat de bal wel binnen via Fofin Turay, 2-2. In de dying seconds kreeg Heerenveen nog 2 grote kansen maar ze wilden de wedstrijd niet winnen zo leek het wel want beide kansen werden gemist en zo bleef het 2-2 en daar mag FC Groningen blij mee zijn want Heerenveen was beter.

Volgende week zaterdag begint voor de boys de competitie met een thuiswedstrijd om 12.30 tegen ADO Den Haag op sportpark Corpus den Hoorn.

Zie de map foto’s voor een fotoreportage van de wedstrijd.