FC Groningen o18 verliest ook nipt van Feyenoord o18

Nadat FC Groningen o18 afgelopen zaterdag nipt met 2-3 verloor, doelpunten Nils Eggens en Mark Hoekstra, op Corpus den Hoorn van Ajax o18 kwam nu op de vreemde tijdstip van dinsdagmiddag 16.00 uur Feyenoord o18 op bezoek op Corpus. Men speelde deze wedstrjd niet op het kunstgras maar op natuurgras en dat willen voetballers toch het liefst.
Zowel Ajax als Feyenoord stonden samen aan kop van de ranglijst met gelijke aantal punten (19) en FC Groningen stond helaas onderaan de ranglijst met maar vier punten. Dat verschil was op Corpus gisteren niet echt zichtbaar want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De Rotterdammers hadden wel meer balbezit maar deden daar niets mee eigenlijk. In de 20ste minuut de eerste de beste aanval van Feyenoord was wel direct raak als Aymen Sliti van net buiten de zestien uithaalt en dat schot was doelman Jesse Tetteroo te machtig. In de 37ste minuut kwam FC Groningen op gelijke hoogte als captain Roy Leicester de 1-1 op merkwaardige manier binnen werkt. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Feyenoord met iets meer balbezit maar weinig kansen uitspelend. In de 53ste minuut een tegenvaller voor FC Groningen als spits Nils Eggens met een schouden cq sleutelbeen blessure het veld moet verlaten nadat hij na een tackle verkeerd terecht kwam en behoorlijk wat pijn had. Het spel golfde wat op en neer en Feyenoord had de hulp van doelman Jesse Tetteroo nodig om de drie punten mee terug te nemen want in de 81ste minuut gaat de doelman in de fout op een schot dat recht op hem af komt verkeerd te verwerken en zo staat het 1-2. Daarna gaat FC Groningen nog volle bak op de aanval spelen maar helaas tot een doelpunt komt men niet meer. Zo blijft de eindstand 1-2. Door deze nederlaag blijft FC Groningen o18 op de laatste plaats staan in de stand met vier punten uit elf wedstrijden.

FC Groningen: Jesse Tetteroo, Mees Mink( Raylion Wilkerson), Robin Kelder, Sven Bouland, Marco Speelman, Roy Leicester, Mark Hoekstra, Jismerai Dillema (Ruben Bloem), Nils Eggens (Mart Haven, Björn Veldhuis), Jari Kolthof, Samuel Dikoš