FC Groningen o18 verliest van Vitesse o18 na een emotionele vrijdag

Vanmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn een heel bijzondere en emotionele wedstrijd van FC Groningen o18. Nadat gisteren op prachtige wijze afscheid werd genomen van de veel te jong overleden assistent-scheidsrechter Henk Mulder van het team moesten de boys vanmiddag aantreden tegen Vitesse o18. Vele jongens van het team waren gisteren bij de crematie van Henk en stonden nu weer op het veld. Ook de vriendin, zoon en familie van Henk waren aanwezig vanmiddag en werden met open armen ontvangen door FC Groningen. Echt helemaal geweldig wat de club deed. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en de spelers van FC Groningen droegen rouwbanden.

Over de wedstrijd zullen we maar niet teveel schrijven want FC Groningen verloor de wedstrijd met 2-4 nadat men via Samuel Dikoš en Mark Hoekstra op een 2-0 voorsprong maar een wereldgoal in de 40ste minuut bracht de spanning terug in de wedstrijd. Een verdediger van Vitesse schoot de bal vanaf de middencirkel over Jesse Tetteroo in de goal. De ruststand was nog 2-1 maar in de tweede helft maakte Vitesse korte metten met de thuisploeg en won verdiend met 2-4. Na de prima winst van de vorige wedstrijd toen in Wijdewormer AZ o18 met 1-3 werd verslagen was dit toch best een domper. Vitesse speelde vanmiddag wel met maar liefst zes dispensatiespelers en FC Groningen met één.