FC Groningen o18 wint moeizaam van FC Emmen o18

Na de prima overwinning op SC Heerenveen o18 de vorige week moesten de boys van FC Groningen o18 vandaag aantreden tegen het lager geklasseerde FC Emmen o18. Onder wisselende omstandigheden, regen en zon en wind, werd de wedstrijd gespeeld.

Vandaag begonnen ze met de volgend elf namen:

Silver Elum

Joop Oosterhof, Sven Bouland, Mart Haven, Jay Kuipers

Roy Leicester, David van de Werff

Mees Mink, Samuel Dikoš, Mark Hoekstra

Nils Eggens

Wissels: David Schut, Liro Mendolin, Kyano Doesburg. Finn van Dijk (k), Jari Kolthof, Marco Speelman, Rowen Casier

FC Groningen begon beter als FC Emmen aan de wedstrijd en probeerden de Drenten direct onder druk te zetten. In de 10e minuut een goede kans als Joop Oosterhof mee opstoomt en de bal voor weet te krijgen en Samuel Dikoš in kansrijke positie kan schieten maar hij schiet de bal over. In de tegenaanval daarna staat het maar zo 0-1 als een voorzet van rechts binnen gewerkt kan worden door Cesar Sierra Martinez (speler FC Emmen o21). Wijfelend optreden van de Groningse keeper bij het uitkomen bij deze goal.

Even later moet de goalie van FC Emmen reddend optreden na een prima voorzet van de linkerkant en een kopbal van Samuel Dikoš. De grote kansen blijven voor de thuisploeg dat wel moeizaam speelt maar spits Nils Eggens krijgt een goede schietkans maar een verdediger kan de bal net blokken en zo wordt deze kans onschadelijk gemaakt.

In de 15e minuut staat het dan gelijk als Nils Eggens een mooie aanval van de thuisploeg afrond en de 1-1 binnenschiet. Het leek er eerst op dat de scheidsrechter de goal afkeurt wegens buitenspel maar hij wordt toch toegekend. Een terechte gelijkmaker. Even later keurt de scheidsrechter wel een goal af van FC Groningen als na een voorzet van Jay Kuiper Samuel Dikoš buitenspel blijkt te staan.

FC Groningen blijft de aanvallende partij en Niks Eggens krijgt na zijn goal weer een goede schietkans na een voorzet van Joop Oosterhof maar weer wordt het schot geblokt. Vlak voor rust komt FC Emmen er dan eens uit en is gevaarlijk via hun spits maar net voordat hij denkt te scoren is het Sven Bouland die het schot blokt. Zo gaan beide ploegen met de 1-1 ruststand naar de kleedkamer.

Bij FC Groningen komt na rust Marco Speelman voor Jay Kuiper en na een minuut of drie in de tweede helft neemt FC Groningen de voorsprong als via een rare klutssituatie weer Nils Eggens die afwerkt en de 2-1 binnen prikt. Even later is het Mart Haven die prima redding brengt na een goede aanval van FC Emmen.

In de 59ste minuut een aanval van FC Emmen en assistent scheidsrechter Henk Mulder van FC Groningen vlagt voor buitenspel of een overtreding maar de scheidsrechter die negeert hem en zo kan Jesper Mosselaar de 2-2 maken.

Even later komen dan Jari Kolthof en David Schut binnen de lijnen voor Mees Mink en David van der Werff (die later die middag op de bank zou plaatsnemen bij de o21 van de FC) en gaat FC Groningen op zoek naar de derde goal. Jyano Doesburg komt later nog voor Joop Oosterhof. FC Groningen blijft de betere ploeg en zet FC Emmen keer op keer vast en in de 81ste minuut dan de bevrijding als wederom Nils Eggens scoort en de stand op 3-2 brengt. Zijn derde goal van de dag en ook de derde voor FC Groningen. Nils Eggens is lekker bezig want de vorige scoorde hij al twee en nu weer drie, prima moyene. FC Groningen won deze wedstrijd want er werd niet meer gescoord en zo blijven de punten in Groningen. Al was het een moeizame winst maar niet minder verdiend.