FC Groningen o18 wint op Corpus den Hoorn van Vitesse o18, 5-2

FC Groningen o18 speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn hun 2e competitiewedstrijd tegen Vitesse. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 tegen ADO Den Haag dus kijken wat de boys er vanmiddag van terecht brachten.

Trainer Paul Matthijs had de volgende 11 namen op het wedstrijdformulier gezet:

Jasper Meijster
Fofin Turay, Thijmen Blokzijl, Nikolas Talo, Wouter Prins

Maxim Mariani, Jorg Schreuders, Jan Muller

Lucas Gomes, Thom van Bergen, David van der Werff

Wissels: Stijn Petiet, Robin kelder, Nathan Lesman, Mees Mink, Nils Eggens, Brian Minde Jahren

De eerste helft ging mooi gelijk op en een grote tegenvaller moest FC Groningen verwerken al vroeg in de wedstrijd toen jeugdinternational Thijmen Blokzijl met een blessure naar de kan moest. Brian Minde Jahren kwam voor hem in de ploeg en daardoor verhuisde Maxim Mariani naar de centrale verdediger positie. Direct daarna een mooie kans voor David van der Werff na aangeven van Thom van Bergen maar zijn inzet was niet goed genoeg.

De wedstrijd golfde heen en weer en je kon eigenlijk niet zeggen wie de betere ploeg was maar rond de 32ste minuut kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong door een mooi schot van Brian Minde Jahren. Een aantal minuten voor rust trok Vitesse de stand weer gelijk door Eray Surul en een paar minuten later namen de gasten zelfs een voorspong na een goal van Wessel Biljardt na een klutssituatie in het Groningse strafschopgebied, 1-2. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Direct na rust tot 2x toe hachelijke situaties voor de Groningse goal en had het best 1-3 kunnen staan maar Jasper Meijster was op zijn hoede en behoede FC Groningen voor een grotere achterstand. In plaats van de 1-3 stond het een aantal minuten later 2-2 toen David van der Werff de bal van dichtbij binnen kon tikken. Een serie van een stuk of 6 corners gingen daaraan vooraf. Vanaf dat moment had Vitesse niets meer te vertellen en was er maar één ploeg die voetbalde en dat was FC Groningen. Een derde Groningse goal kon eigenlijk niet uitblijven en die kwam dan ook. Een paar minuten na de 2-2 stond het door dezelfde David van der Werff 3-2. Een dik verdiende voorsprong.

FC Groningen had niets meer te duchten van Vitesse en liep zelfs in de resterende deel van de wedstrijd uit naar een 5-2 overwinning door goals van Maxim Mariani en Thom van Bergen. Een mooie uitslag en nu maar hopen dat het eerste elftal van FC Groningen een dag later dit voorbeeld doet volgen. Gaandeweg de tweede helft kwamen Mees Mink, Robin Kelder, Nathan Lesman en Niks Eggens nog in de ploeg voor Lucas Gomes, Thom van Bergen, David van der Werff en Brian Minde Jahren.

FC Groningen 018 heeft nu 2 wedstrijden gespeeld en 4 punten behaald en staan door dit resultaat op plaats 4 in de stand. Zaterdag a.s. gaan de mannen in Hengelo op bezoek bij FC Twente/ Heracles.

Foto's bij FC Groningen o18 wint op Corpus den Hoorn van Vitesse o18, 5-2