Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o18 wint ruim van Almere City o18.

Vanmiddag op een koud sportpark Corpus den Hoorn troffen de mannen van FC Groningen o18 het laag geklasseerde Almere City 018. De wedstrijd begon lekker op tijd zodat iedereen op tijd thuis kon zijn voor de wedstrijd van Nederland tegen U.S.A., behalve de mensen van Almere natuurlijk.

Opstelling FC Groningen:
                                 Silver Elum
Mees Mink, Sven Bouland, Mart Haven, Jay Kuiper
    Roy Leicester, Liro Mendolin, Djurre Laansma
          Samuel Dikoš, Nils Eggens, Fofin Turay
Wissels : Finn van Dijk, Jari Kolthof, Mark Hoekstra, Rowen Casier, Marco Speelman, Kyano Doesburg, David Schut.

Opstelling Almere City:
                               Alex Jonkman
Semy Dirven, Elijah Breidel, Sten Teunissen, Marley Dors
 Amine Boushaba, Nigellow Nicholas, Giraynho Kluivert
      Emmanuel Poku, Gino Hernandez, Beycan Yumuk
Wissels: Giovanni Rijkschroeff, Domingus Lohy, Rayan el Atmani, Sefa Agyeman, Dyvaio Harris, Just Guiting (k),

Vanaf seconde één waren de boys van Melchior Schoenmakers de baas op het veld en de gasten uit Almere hadden niet veel te vertellen vandaag. Af en toe kwam men er eens uit maar met weinig dreiging. De eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg en dat al vroeg in de wedstrijd als Fofin Turay vrij voor de keeper kan inschieten maar hij schiet de bal over. Een paar minuten later moet de goalie van Almere handelend optreden op een goed schot van FC Groningen captain Roy Leicester. In de 12e minuut komt de thuisploeg dan op voorsprong als wederom Fofin Turay, wat ontwikkeld die zich prima dit seizoen, zo maar door de verdediging kan lopen en de 1-0 binnenschiet. Een paar minuten later is het Liro Mendolin die de bal net over kopt na een hoekschop .

In de 20ste minuut is het dan Liro Mendolin die een prachtige aanval via Fofin Turay en Jay Kuiper doeltreffend afrond, 2-0.

Een minuut of vier later is het Djurre Laansma die een grote kans krijgt maar zijn kopbal, vrij voor de keeper, kopt hij recht in de handen van de keeper. Even later is het spits Nils Eggens die een mooie kans krijgt na voorbereidend werk van Fofin Turay maar de keeper van Almere houdt Nils van scoren af en even later schiet Liro Mendolin de bal in kansrijke positie in het zijnet en direct daarna kopt Nils Eggens een voorzet vanaf links net naast.

In de 32ste minuut is het dan eindelijk 3-0 als wederom Liro Mendolin de bal binnen tikt na een prima voorzet vanaf de rechterkant. Vlak voor rust lijkt dan Nils Eggens te scoren maar een verdediger haalt de bal net voor de lijn weg en direct daarna is het de eerste kans voor de gasten maar keeper Elum Silver geeft geen krimp en houdt de 0. De 3-0 is dan de ruststand.

Na rust komen bij de thuisploeg dan Jari Kolthof en Marco Speelman binnen de lijnen en mogen Mees Mink en Roy Leicester een warme douche nemen.

De eerste kans in de tweede helft is weer voor de thuisploeg maar Samuel Dikoš kopt de bal net naast en iets later is het wederom Samuel Dikoš die een kans krijgt nadat Fofin Turay naar binnenkomt en de bal breed legt op hem maar hij schiet net naast. Even daarna is het een mooie aanval via de linkerkant via Jay Kuiper en die geeft de bal prima af op Fofin Turay maar hij schiet de bal in het zijnet. In de 62ste minuut komen dan Kyano Doesburg, Mark Hoekstra en Rowen Casier binnen de lijnen en gaan Djurre Laansma, Fofin Turay en Jay Kuiper naar de kant. Drie minuten later is het eindelijk de 4-0 als Samuel Dikoš een prima pass recht door het centrum geeft op Nils Eggens en die werkt prima af, 4-0. Direct daarna komt Marco Speelman goed op aan de linkerkant en geeft een prima voorzet op Nils Eggens en die kopt de bal in tegengestelde richting maar de keeper kan de bal wegtikken maar voor de voeten van Marco Speelman en die schiet maar die bal kan de keeper stoppen en even later stuurt Samuel Dikoš invaller Rowan Casier weg maar die schiet recht op de keeper af. Zo blijven de kansen voor de thuisploeg en moeten de gasten uit Almere veelvuldig verdedigen. Samuel Dikoš raakt nog eens de paal nadat hij zijn man uitspeelt en uithaalt maar dus de paal raakt.

Een kwartier voor tijd breidt de thuisploeg de voorsprong verder uit als spits Nils Eggens zijn tweede en de vijfde van FC Groningen maakt, 5-0.

Een paar minuten later eindelijk eens een kans voor de gasten als invaller Rayan el Atmani kan schieten maar een prima redding van Elum Silver houdt de 0 voor de thuisploeg. In de 86ste minuut is de Groninger goalie dan wel kansloos als Dybaio Jomarly een strafschop, na hands in de 16, binnenschiet en zo de ere treffer maakt. FC Groningen was nog niet klaar want in de 91ste minuut is het Rowam Casier die een mooie aanval doeltreffend afrond en de 6-1 binnen knalt. Dat was tevens de eindstand.

Foto's bij FC Groningen o18 wint ruim van Almere City o18.