FC Groningen o18 wint van FC Den Bosch o18

FC Groningen o18 speelde afgelopen zaterdag op een warm sportpark Corpus de Hoorn de belangrijke wedstrijd tegen FC Den Bosch o18. De boys van Melchior Schoenmakers moesten winnen om nog kans te kunnen maken op promotie. Omdat de wedstrijd van o21 tegen Feyenoord uitgesteld was naar komende woensdag had men er voor gekozen om een sterk team op de been te brengen met o.a. jongens die regelmatig hun minuten maken in o21 maar nog speelgerechtig zijn voor de o18.

FC Groningen speelde met: Jasper Meijster, Mees Mink, Sven Bouland, Mart Haven, Jay Kuiper, Roy Leicester, Jari Kolthof, Djurre Laansma, Nils Eggens, Samuel Dikos, Fofin Turay
Wissels: Silver Elum, Joop Oosterhof, Kyano Doesburg, Mark Hoekstra, Rowen Casier, Ivan Laarman, Marco Speelman

FC Groningen was duidelijkj de bovenliggende partij maar tot echt grote kansen kwam de ploeg moeilijk en het ging wel heel veel over de linkerkant bij Groningen. Af en toe kwam FC Den Bosch er heel dreigend uit en hadden eigenlijk wel de beste kansen. In de laatste minuut van de eerste helft nam FC Groningen dan toch de voorsprong als Jari Kolthof de 1-0 maakt. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Twee minuten was de tweede helft oud als nummer 2 binnen ligt en ditmaal was het spits Nils Eggens die attent was en de 2-0 binneschoot. Wat een momenten kozen de boys uit, vlak voor en vlak na de rust scoren. In de 88ste minuut was het dan wederom Jari Kolthof die de wedstrijd helemaal op soot gooit en de 3-0 maakt en zo behaalde FC Groningen een belangrijke zege. Komende zaterdag speelt het de laatste wedstrijd en die is thuis op sportpark Corpus den Hoorn tegen NAC Breda o18. Winst is geboden en dan is men afhankelijk van wat ADO Den Haag o18 doet. Als die punten laten liggen is FC Groningen o18 gepromoveerd. Kampio0en in deze klasse is Vitesse o18.