FC Groningen o18 wint van FC Twente/Heracles

Het eerste kwartier speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van FC Twente/Heracles, maar tot een voorsprong leidde dat niet voor FC Groningen, omdat het in het strafschopgebied amper voor gevaar zorgde. Het eerste gevaarlijke schot kwam halverwege de eerste helft van de voet van David van der Werff. Dat was eigenlijk het enige aanvallende wapenfeit van FC Groningen. FC Twente kreeg enkele kleine mogelijkheden van de onrustige Groninger verdediging, waar het gemis van de geblesseerde Thijmen Blokzijl duidelijk te merken was. Na de rust kwamen twee ongewijzigde ploegen in het veld en ook het spel bleef onveranderd. Na ruim een uur spelen viel de geblesseerd geraakte Brian Minde Jahren uit en werd vervangen door Nathan Lesman. Vijf minuten later werd Mees Mink vervangen door Nils Eggens en met nog ruim tien minuten op de klok kwam Joop Oosterhof in het veld voor David van der Werff. Tijdens een rush werd rechtsback Fofin Turay in het strafschopgebied aan zijn shirt getrokken, wist echter los te komen waardoor de scheidsrechter de voordeelregel toepaste, maar werd  alsnog onderuit geschoffeld. Strafschop dus en een opstootje volgde waarbij Turay door enkele Tukkers tegen de omheining werd gedrukt. Thom van Bergen vanaf elf meter de openingstreffer (0-1) en twee minuten voor het einde scoorde dezelfde van Bergen in de verre hoek (0-2).

Bron: Albert Uilenberg