FC Groningen o18 wint van SC Heerenveen o18

Om het vroege tijdstip van 11.30 mochten de boys van Melchior Schoenmakers, FC Groningen o18, op Sportpark Skoatterwald in Heerenveen tegen SC Heerenveen o18. In de stand staan de Friezen vier punten boven FC Groningen dus bij winst van de Friezen lopen ze alleen maar verder uit.

De opstellingen:

20221029_220046

FC Groningen begint heel goed aan de wedstrijd en binnen twee minuten krijgt het al grote kansen. Eerst een kopbal van Nils Eggens die net over gaat en even later een schot van Jari Kolthof die via de binnenkant van de paal terug het veld in gaat. Vijf minuten laterv staat het vdan wel 0-1 als Jay Kuiper door komt aan de linkerkant en Fofin Turay inspeelt en die staat vrij voor keeper Malcolm Mateyo en die stopt de inzet van Fofin Tutay maar in de rebound is het Niks Eggens die de 0-1 binnen schiet.

Na een kwartier is de eerste storm van Groningse kant een beetje gaan liggen en komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en dat resulteert in de 17e minuut in de eerste kant als Jimte Scholter de bal voorgeeft vanaf rechts en Zakaria Marjane kan koppen maar recht op Jasper Meister af en een minuut of vijf later is het Robin Bouw die vanuit een corner een schietkans krijgt maar weer recht op de Groningse goalie af.

In de 25ste minuut de beste kans voor de thuisploeg tot dan toe als Dimitris Rallis vrij voor Jasper Meister komt maar met een geweldige redding red Meister de situatie, echt een geweldige redding en in de tegenaanval zijn de Groningers weer gevaarlijk als Mark Hoekstra net tekort komt om een voorzet van Fofin Turay binnen te knikken en even later is het dezelfde Mark Hoekstra die na een pass van Nils Eggens kan afwerken maar hij rekende niet op de bal van Nils Eggens en zo gaat de kans verloren want hij kan niet scoren.

Een paar minuten voor rust krijgt de thuisploeg nog een kans via spits Dimitris Rallis maar Jasper Meister kan de bal naast kijken en direct daarna moet Jasper Meister weer handelend optreden na een grote kans van Jimte Scholten en weer is de Groningse goalie de situatie meester. Even later weer een situatie voor de goal van FC Groningen als vanuit een corner de bal doorgekopt wordt door Ties Oostra en dan is het Erald Krasniqi die een teenlengte tekort komt bij de tweede paal om af te werken. Dan fluit scheidsrechter van Hal voor het einde van deze boeiende eerste helft en gaan beide ploegen rusten met de 0-1 stand.

Bij FC Groningen is Jari Kolthof in de kleedkamer achter gebleven en Samuel Dikoš is zijn vervanger. De eerste kans in de tweede helft is voor FC Groningen als Nils Eggens een voorzet van Jay Kuiper net naast tikt. SC Heerenveen krijgt eerste kans in de tweede helft in de 54ste minuut maar weer is Japser Meister de situatie meester en red geweldig op een inzet van Eral Krasniqi. Het lijkt wel dat de Groningse goalie niet te passeren is vandaag. De thuisploeg komt ook beter en feller uit de kleedkamer dan de bezoekers.

Bij FC Groningen komt dan Sven Bouland binnen de lijnen voor Liro Mendolin, een verdediger voor een middenvelder.

Direct na deze wissel weer een kans voor SC Heerenveen als Ties Oostra uithaalt maar weer is Jasper Meister die de thuisploeg tegenwerkt. Het wordt eentonig zo maar dat vind niemand van FC Groningen erg.

Robin Kelder en Mark Hoekstra maken dan plaats bij FC Groningen voor Mees Mink en David Schut en bij SC Heerenveen komt Kaj Schlette voor Isaiah Ahmed en even later komen Mads Alma en Jesse Hellinga voor Jimte Scholter en Ingmar Mulder en bij FC Groningen komt Rowam Casier voor Joop Oosterhof.

SC Heerenveen krijgt dan via invaller Mads Alma nog een grote kopkans maar hij kopt naast en in de tegenaanval is het Nils Eggens die de wedstrijd in het slot gooit als hij vanaf een meter of 40 de bal over Malcolm Mateyo schiet en de bal valt binnen, 0-2. Even later kan dezelfde Niks Eggens zijn hattrick volbrengen als hij vrij voor de keeper de bal net naast schiet maar even later is de wedstrijd helemaal beslist als Fofin Tutay alleen voor de keeper komt en de bal stift en zo staat het 0-3. Daar blijft het dan bij en winnen de Groningers deze wedstrijd, misschien ietwat geflatteerd en dat mede dankzij de absolute uitblinker Jasper Meijster.