FC Groningen o21 door in bekertoernooi na winst op GA Eagles o21

Vanmiddag speelden FC Groningen o21 en GA Eagles o21 hun bekerwedstrijd tegen elkaar op Sportpark Corpus den Hoorn. Gelukkig bleef het aardig droog want voor de wedstrijd regende het nog pijpenstelen en het onweerde zelfs. De inzet van de wedstrijd van vandaag is dus de volgende ronde van het bekertoernooi.

FC Groningen was vanaf het begin de dominante ploeg in de wedstrijd en had weinig te duchten van de gasten uit Deventer. In de 8ste minuut komt de ploeg van Sander van Gessel op voorsprong als een voorzet vanaf links door Jens Schraven afgemaakt wordt. In de 30ste minuut breid de thuisploeg de voorsprong uit als Jay Kuiper de bal ineens op de slof neemt van een meter of 17 en Nando Verdoni kansloos laat.

Even later komt GA Eagles dan terug in de wedstrijd als een aanval van de ploeg onder schept lijkt te worden maar een Groningse voet brengt Juruël Bernadina in scoringspositie en hij rond prima af.

Op slag van rust is het dan wederom Jens Schraven die een voorzet van Kian Slor binnenwerkt. Zo gaan beide ploegen met de 3-1 ruststand naar de kleedkamer. Een prima eerste helft van de thuisploeg mag je zeggen.

In de tweede helft gebeurt er niet zo veel en kunnen beide ploegen weinig kansen meer creëren. David van der Werff schiet dan nog de 4-1 binnen en daarmee is de koek op en is FC Groningen o21 geplaatst voor de volgende ronde. Opvallend dat beide ploegen elkaar volgende week zaterdag weer treffen op Corpus den Hoorn want dan gaat de competitie van start..

FC Groningen: Jasper Meijster, Daniël Beukers, Maxim Mariani, Mart Haven, Wouter Prins, Tika de Jonge, Djurre Laansma, Jay Kuiper, Jens Schraven, Steyn Potma, Kian Slor

Wissels: Stijn Petiet (k), Joop Oosterhof, Nils Eggens, Robin Kelder, David van der Werff, Mees Mink

GA Eagles: Nando Verdoni, Donte Apinsa, Vincent Derksen, Boy Nijgh, Jorn Smits, Juruël Bernadina, Robbin Wijenberg, Milan Berenschot, Gijs Steinfelder, Jop Scharpfenecker, Emre Öztas