FC Groningen o21 en Feyenoord o21 houden elkaar in evenwicht

FC Groningen o21 moest op de zaterdagmiddag aantreden in de topper tegen Feyenoord o21. Beide ploegen schelen één punt op de ranglijst in het voordeel van de Rotterdammers. Eigenlijk paste deze wedstrijd niet in het schema van de Groningers omdat men s’avonds met het eerste elftal moest aantreden tegen SC Cambuur. Om die reden deden bv. Tika de Jonge en Kian Slor niet meer.

FC Groningen o21 speelde met de volgende namen: Jasper Meijster, Daniel Beukers, Maxim Mariani, Sven Bouland (Nordin Musampa), Jay Kuiper, Robin Kelder, Roy Leicester (Djurre Laansma), David van der Werff, Fofin Turay (Joel van Kaam), Steyn Potma, Samuel Dikoš (Stijn Petiet)

Feyenoord o21 kwam met hun sterkste opstelling: Mikki van Sas, Leo Sauer, Givairo Read, Jayden Candelaria, Nesto Groen, Lars de Blok, Milan Hokke, Fabiano Rust, Sem Valk, Timo Zaal, Jaden Fernando Slory

De gasten uit Rotterdam begonnen beter aan de wedstrijd en kwamen in de elfde minuut op voorsprong als met een lage schuiver Jaden Fernando Slory doelman Jasper Meijster verschalkt. De eerste helft blijft Feyenoord de iets betere ploeg maar de Groningers geven goed partij en komen op slag van rust op gelijke hoogte als David van der Werff de 1-1 binnen werkt. Dat is tevens de ruststand.

De tweede helft gaat gelijk op met mogelijkheden aan beide zeiden maar gescoord wordt er niet meer. In de 64ste minuut is het Jasper Meijster die een directe rode kaart krijgt wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Diezelfde speler had inmiddels wel gescoord maar net nadat scheidsrechter Stan Smit had gefloten. Daar was men bij de Rotterdammers niet blij mee want er werd hun een doelpunt ontnomen. Na die rode kaart was het helemaal veel tegenhouden voor de thuisploeg maar tot echt veel kansen komt Feyenoord niet. FC Groningen had de wedstrijd zelfs nog kunnen beslissen als Steyn Potma vij op de doelman af gaat maar net op het laatste speelt hij de bal te ver voor zich uit. Zo blijft het bij de 1-1.
Zo blijft het spannend in deze klasse en FC Groningen treft in de resterende wedstrijd nog NEC Nijmegen thuis, PEC Zwolle uit en GA Eagles thuis en Feyenoord treft nog De Graafschap uit, GA Eagles uit en SC Cambuur thuis.