FC Groningen o21 en o18 winnen, + foto's en films

20221015_132855 20221015_132425

Vanmiddag op sportpark Bezelhorst in Doetinchem de wedstrijd tussen De Graafschap o21 en FC Groningen o21. Gelukkig op natuurgras en een nat veld en dat willen de spelers graag.

Opstellingen beide teams:

20221015_142507

De eerste helft ging aardig gelijk op alleen waren de Groningers die de meeste kansen creëerden en als De Graafschap een kans kreeg was dat veelal door fouten in de Groningse defensie. Zo kreeg Elie Raterink in de beginfase een kans door een fout in de defensie van FC Groningen mede door het hoge druk zetten van de “superboeren” en in de tegenaanval een kans voor Kian Slor maar die wordt onschadelijk gemaakt. Een paar minuten later is het wederom Kian Slor die met gevaar komt als hij op links er vandoor gaat en de bal terug legt op Nikolas Talo maar die schiet de bal net naast.

Even later vreemd balverlies bijna op de achterlijn van Thijmen Blokzijl en dan is het Sam Bisselink die bijna kan profiteren maar zijn inzet wordt geblokt. Direct daarna wordt een inzet van Jorg Schreuder van de lijn gehaald en de aanval wordt vervolgt en Tika de Jonge kan de bal voorgeven en Steyn Potma kan de bal net niet binnen werken. Zo zijn de grootste kansen toch voor de bezoekers. Even later de grootste kans voor de thuisploeg als Joël van Kaam de bal breed speelt en Sam Bisselink de bal onderschept en alleen op Jasper Meijster afkan, waarbij hij aangetikt wordt nog door Maxim Mariani die daarvoor geel krijgt, en dan is het op het laatste moment Thijmen Blokzijl met een prima tackle die de bal blokt en tot corner verwerkt. Vanuit die corner die eerst afgeslagen wordt kan er toch een voorzet gegeven worden en Elie Raterink probeert met een snoekduik de bal op doel te koppen wat hem lukt maar Jasper Meijster is paraat.

In de 34ste minuut is het een snelle counter van FC Groningen en de bal komt aan de linkerkant bij Kian Slor en die trekt naar binnen en haalt uit en de bal vliegt bij de tweede paal binnen, 0-1.

Even later is het een schietkans vanaf de linkerkant van Sisqo Lever maar zijn schot gaat gevaarlijk net voor de goal langs. De Graafschap bijt echt van zich af al hebben de Groningers het meeste balbezit. Een lekker snel duel zien de bezoekers vanmiddag. In de laatste seconden van de eerste helft nog een grote kans voor de thuisploeg als Hozan Osman vrij voor Jasper Meijster de bal over de keeper speelt maar ook net naast de goal. Zo gaan beide ploegen met de 0-1 rusten.

Er zijn vijf minuten gespeeld in de tweede helft als de bezoekers de voorsprong verdubbelen, een prima steekbal achter de defensie van Kian Slor bereikt Jens Schraven en die tikt de bal keurig langs Ties Wieggers, 0-2. diezelfde Kian Slor krijgt even later een gele kaart na een onschuldige botsing met de keeper en niemand kon daar wat aan doen, een beetje onzinnige gele kaart.

Fofin Turay komt dan voor Steyn Potma in de ploeg bij FC Groningen. Even later is het Ties Wieggers die prima redt op ene uitstekend schot van Tika de Jonge vanaf randje 16 meter. Een corner is het gevolg en uit die corner probeert De Graafschap uit te verdedigen maar verspeelt men de bal weer en kan Tika de Jonge de bal voorgeven op de geheel vrijstaande Jens Schraven en die kan de bal binnen koppen maar kopt over. Bij FC Groningen komen dan Agan Mjaki en Wouter Prins voor Joël van Kaam en Nikolas Talo en bij De Graafschap komt Jelle Koenders in de ploeg voor Denzel Eijken.

Ongeveer een kwartier voor tijd is het Fofin Tutay die vanaf links kan schieten maar de bal wordt aangeraakt en komt voor de voeten van Tika de Jong die dan de 0-3 kan binnen schieten. Een minuut of vijf later had De Graafschap een strafschop moeten hebben als Sam Bisselink aangetikt wordt in de zestien meter maar de niet goed fluitende scheidsrechter wuifde het weg, niet zijn eerste fout deze middag.

Beide ploegen wisselen dan nog twee keer en het is ons ontgaan wie bij de thuisploeg het veld verlaten hebben maar in de ploeg zijn gekomen Mert Erkan en Julius Kok en bij FC Groningen gaan Jens Schraven en Maxim Mariani eruit en komen Robin Kelder en David van der Werff. De laatste feit in de wedstrijd is voor de bezoekers als Maas Willemsen hopeloos in de fout gaat en de bal veel te makkelijk verspeeld aan Kian Slor die daardoor vrij voor de keeper komt en de 0-4 binnen schiet. De scheidsrechter fluit dan direct voor het eindsignaal en zo winnen de mannen van Sander van Gessel met 0-4 in Doetinchem. Enigszins geflatteerd maar niemand bij FC Groningen die daarover maalt.

8. FC Emmen            6-2

Hierbij een fotoserie van de wedstrijd en enkele filmpjes, foto’s ook met dank aan Albert Uilenberg. Zie het Youtube account Fanvanfcgroningen voor filmpjes van de wedstrijd.

IMG-20221015-WA0008

FC Groningen o18 moest vanmiddag aantreden in Almere tegen Almere City o18. Deze wedstrijd moest gezien de stand op de ranglijst gewonnen moeten worden en dat deden de mannen van Melchior Schoenmakers ook. Eenvoudig was het niet want nadat eerst in de 6e minuut op 1-0 kwam was het in de 23ste minuut Samuel Dikoš die de 1-1 maakte. Dat was tevens de ruststand.

In de 56ste minuut kwam Almere City weer op 2-2 maar Mark Hoekstra maakte een minuut of vier later de 2-2. Die stand stond na 90 minuten nog op het bord  en toen sloegen de Groningers nog eens toe. In de 91ste minuut was het de van PSV overgekomen Jaivy Lourens die de 2-3 maakte en een minuut later besliste invaller David Schut de wedstrijd definitief door de 2-4 te maken. Lekkere winst voor FC Groningen o18.

8. Almere City           6-0

FC Groningen o16 moest afreizen naar Venlo en verloor met 6-2 van de o16 van VVV Venlo. De Groningse goals kwamen op naam van Ruben Bloem en Ivan Laarman.

FC Groningen o14 speelde met 3-3 gelijk tegen FC Emmen o14 in Emmen.