FC Groningen o21 en wissels verliezen oefenwedstrijd tegen het eerste van SC Cambuur.

Hedenmiddag speelde een selectie van FC Groningen tegen de eerste selectie van SC Cambuur. Op verzoek van FC Groningen maken wij de opstelling van FC Groningen niet bekend maar o.a. Bart van Hintum, Damil Dankerlui en Paulos Abraham deden mee. Abraham overigens maar een half uur.

SC Cambuur kwam echt met de eerste selectie en met de voor hun bekende namen. Zie in map foto’s, daar staat een foto van hun selectie.

Dit team van FC Groningen begon de wedstrijd net als het team dat gisteren in Hamburg tegen HSV speelde en dat was niet best want al in de 4e minuut kwamen de Friezen op 0-1 door een goal van oud FC Groningen speler Michael Breij. Hij verschalkte keeper Jan de Boer met een mooie stift.  De wedstrijd ging daarna best gelijk op alleen de Groningers wisten zich geen echt kansen te noteren. SC Cambuur wist zich wel een paar mogelijkheden te scheppen van o.a. Jacobs en Hendriks. In minuut 27 was het dan wel raak. Na een vrije trap van Hoedemakers werd de bal ongelukkig door een Gronings been in de goal gewerkt. Niet zichtbaar voor ons wie het deed.

De ruststand was derhalve 0-2.

In de 2e helft begon het grote wisselen maar toch bleef het een aantrekkelijke wedstrijd waarin de “jonkies”van FC aardig tegenstand bood een SC Cambuur. In de 56ste minuut moest keeper Bos hendelend optreden na een prima schot van Alex Mortensen. Bijna de aansluitingstreffer.

Eigenlijk was dit de enigste kans in de 2e helft want ook SC Cambuur wist zich niets meer te creëren. Tot in minuut 84. Na een lange bal van Mac-Intosch achter de Groningse defensie was het Robin Maulun die oog in oog met Jan de Boer de bal in de goal werkte, 0-3.

Daarbij bleef het en de Groningers hoeven zich niet te schamen met zo’n uitslag tegen een volwaardige eredivisieploeg.

Zie in de map foto’s voor een fotoreportage van deze wedstrijd.