FC Groningen o21 trad vanmiddag aan op Varkenoord tegen Feyenoord o21 en bij winst pakten de mannen van Sander van Gessel en Melchior Schoenmakers de najaarstitel. Concurrent Almere City o21 moest aantreden tegen NEC o21 en de ploeg van oud Groninger Hedwiges Maduro stond één punt achter FC Groningen. Het was dus nog spannend in de strijd om de titel. Konden de Groningers de spanning aan en de zenuwen in bedwang houden? Onder toeziend oog van o.a. Cor Pot en Frank Arnesen werd de wedstrijd gespeeld.

5

Het eerste deel van de wedstrijd van FC Groningen onder-21 was voor de Trots van het Noorden. Spits Alex Mortensen en rechtsbuiten Jens Schraven liepen na een kwartier spelen op de laatste man van Feyenoord af. Mortensen kreeg de bal echter net niet bij de vleugelaanvaller. Kort daarna was Nathan Holder vanuit een corner dichtbij de voorsprong. In de loop van de eerste helft gingen beide teams steeds meer gelijk op, en geleidelijk aan nam de thuisploeg het heft in handen en kregen ook aardige mogelijkheden maar er werd niet gescoord, 0-0 bij rust.

De Onder-21 begon ook uitstekend aan de tweede helft. Schraven kwam goed door aan de rechterkant en legde de bal terug op Tika de Jonge, die de bal van dichtbij tegen de keeper aan schoot. Daarna werd Feyenoord sterker en kreeg de beste kansen. FC Groningen had niet veel meer in te brengen en liep een beetje achter de feiten aan. De druk van Feyenoord leverde uiteindelijk ook de 1-0 op door een goal van Noah Naujoks, dat was in de 64ste minuut. Genoeg tijd nog voor de Groningers om terug te vechten. Ondertussen stond Almere City o21 met 2-0 voor tegen NEC en dat was slecht nieuws voor FC Groningen.

De Trots van het Noorden deed er vervolgens alles aan om de twee felbegeerde doelpunten te maken. De lange verdediger Tim Betzema werd naar voren gestuurd als stormram, maar na het laatste fluitsignaal stond de 1-0 helaas nog steeds op het scorebord. Die uitslag was derhalve niet genoeg om najaarskampioen te worden en ging de titel dus naar Almere City dat met 2-1 won van NEC o21.

Na de wedstrijd moest Jens Schraven nog even naar het ziekenhuis want hij had een tik op de voet gekregen en kon bijna niet meer lopen maar via de vader van Jens kregen we door dat het lijkt mee te vallen en dat het waarschijnlijk overbelasting van de voetpees is. Maandag naar de fysio en podoloog en missschien krijgt hij een gel zooltje om de druk te verlichten.
Wij wensen Jens Schraven een spoedig herstel.

Foto's bij FC Groningen o21 grijpt naast het Najaar kampioenschap door nederlaag tegen Feyenoord.