FC Groningen o21 komt niet verder dan 0-0 bij Almere City o21

Gistermiddag onder prachtige omstandigheden moest FC Groningen o21 aantreden naast het Yanmar Stadion in Almere tegen Almere City 021. Er moest gewonnen worden wilde men een beetje in het spoor van koploper PEC Zwolle o21 blijven want het gat tussen beide teams was inmiddels gegroeid naar vijf punten. PEC Zwolle moest aantreden tegen Feyenoord o21 dus wellicht lagen er kansen voor de mannen van Sander van Gessel.

De wedstrijd ging echt gelijk op en de beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor de thuisploeg en FC Groningen kon daar weinig kansen tegenover stellen, ondanks het veelvuldig balbezit. Men probeerde het wel vaak met een lange bal achter de defensie waar veel ruimte lag maar echt tot kansen komen kon men daarmee niet. Het ging ook te vaak over de linkerkant bij de Groningers en dat werd heel voorspelbaar. Er zat weinig variatie in het spel van FC Groningen.

De thuisploeg kon wel aardige mogelijkheden uitspelen, zo schoot spits Tijmen Wildeboer vroeg in de wedstrijd over en na een vloeiende aanval over rechts was het Olivier de Nijs die een voorzet niet binnen kon tikken en keeper Jan Hoekstra moest redding brengen op een schot in de korte hoek van spits Tijmen Wildeboer. Almere trad vanmiddag aan met een man of vijf die al in het eerste hadden gespeeld. Kian Slor leek dan halverwege de eerste helft een kans binnen te kunnen schieten na een prima pass van Joël van Kaam maar hij schoot op de keeper maar stond ook buitenspel.

Op een gegeven moment een aanval van de thuisploeg en is het Layee Kromah die vanaf de rechterkant het Groningse doel onder vuur neemt en het publiek van Almere juicht want men denkt dat de bal zit maat hij schoot in het zijnet. Gescoord werd er niet en zo bleef het 0-0 bij rust.

De mannen van Sander van Gessel komen goed uit de kleedkamer en via Kian Slor krijgt men al vroeg in de tweede helft een kans maar de topscorer van de ploeg schiet de bal via de keeper over. De tweede helft is veel aantrekkelijker om naar te kijken want het gaat echt heen en weer en in de veel hoger tempo. Even later een voorzet van Tika de Jonge die invaller Steyn Potma net niet binnen kan tikken want de keeper Stijn Keller kan er tussen komen.

Invaller Steyn Potma creert een kans als hij de bal achter de defensie speelt op een andere invaller Agan Mjaki maar die komt net tekort om de ploeg op voorsprong te schieten. Almere City krijgt nog een grote kans als Jan Hoekstra de bal totaal verkeerd uitschiet en Layee Kromah een grote kans schenkt maar de aanvaller schiet de bal ver naast. Jan Muller speelt dan ook de bal zo maar in de voeten van een aanvaller en die kan ook in vrijstaande positie schieten en wederom denken de mensen op de tribune dat er gescoord is maar weer komt de bak in het zijnet. Twee fouten bij FC Groningen die zomaar afgestraft had kunnen worden en even later is het spits Tijmen Wildeboer de bal kopt op Layee Kromah maar nu is het Jan Hoekstra die zijn ploeg overeind houd met een fantastische redding. Dit was de grootste kans in de wedstrijd tot dan toe. Tika de Jonge probeert het nog eens na een pass van Maxim Mariani, hij trekt naar binnen en zoekt de verre hoek maar keeper Stijn Keller kan de bal met de vingertoppen over tikken en even later is het Steyn Potma die bal weer tussen de linies doorspeelt op Agan Mjaki maar die speelt de bakl net te ver voor zich uit want anders had hij vrij voor de keeper gestaan. De wedstrijd blijft heen en weer golven en is erg leuk om naar te kijken maar gescoord werd er helaas niet en zo blijft het bij 0-0 en dat is geen goede uitslag voor FC Groningen o21 want concurrent PEC Zwolle o21 wint met 3-2 van Feyenoord en met nog vier wedstrijden te gaan lijkt een kampioenschap ver weg.

FC Groningen: Jan Hoekstra, Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Wouter Prins (Nikolas Talo), Jorg Schreuder, Tika de Jonge, Jan Muller, Jens Schraven (Agan Mjaki), Thom van Bergen (Steyn Potma), Kian Slor