FC Groningen o21 moest vanmiddag aantreden in het Zuiderpark in Den Haag tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag o21. Na het teleurstellend resultaat van de vorige week tegen koploper Almere City waarbij de mannen van Sander van Gessel verreweg de betere ploeg was en zelfs met 2-0 voorkwam en het toch weggaf en verloor met 2-3 wilden de boys vandaag revanche.

Op en zonovergoten sportpark trad FC Groningen met de volgende opstelling aan: Jan de Boer, Joël van Kaam, Maxim Mariani, Nordin Musampa (Nikolas Talo), Wouter Prins, Jorg Schreuders, Tika de Jonge (Steyn Potma), Jan Muller (Emmanuel Matuta) Jens Schraven (Jaivy Lourens), Fofin Turay, Kian Slor

ADO Den Haag deed het met: David van de Riet, Niels Noordhoek, Ynus Ates, Nigel Owusu, Kaj van Houwelingen, Calvin Gustina, Sofyan el Hannoudi (Aiman Achenial), Finn de Bruin, Nick Broekhuizen (Onur Demir), Elijah Veiland (Mohamed Akharaz), Gylermo Siereveld

De wedstrijd ging vanaf het begin af aan gelijk op met toch wel de meeste dreiging van FC Groningen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Groningse zijde als Jorg Schreuders goed uithaalt maar zijn schot gaat net naast. In de 11e minuut kreeg FC Groningen een hoekschop te nemen. Tika de Jonge nam de bal zo scherp dat keeper David van de Riet zich volledig vergiste in de curve in de bal en zo de bal in eigen doel werkte, 0-1.

Veel ech grote kansen waren er niet te noteren maar gaandeweg de eerste helft had ADO Den Haag wel meer balbezit maar af en toe een afstandschot, die een makkelijke prooi waren voor Jan de Boer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Keeper Jan de Boer die FC Groningen gaat verlaten is inmiddels bekend. Of het op korte termijn zo is dat is afwachten want er zou vergaande interesse uit Zweden zijn en daar begint de competitie in april.

Doelpunten vielen er niet meer en zo gaan beide ploegen met 0-1 rusten.

De eerste kans in de tweede helft is voor FC Groningen, een voorzet van Kian Slor op Fofin Turay denkt de bal binnen te kunnen lopen maar dan kan er net een voetje van een Hagenees deze kans verijdelen. ADO Den Haag gaat dan veelvuldig wisselen en dan werkt want een minuut of wat later staat het maar zo gelijk als invaller Mohamed Akharaz uit kan halen en hij laat Jan de Boer kansloos, 1-1. We zitten dan al in de 77ste minuut.

De gastheren kunnen niet heel lang van deze gelijkmaker genieten want vijf minuten later is het Jens Schraven die een prachtige voorzet geeft vanaf de rechterkant en Fofin Turay is attent en tikt de 1-2 binnen. Scheidsrechter Janssen gaat dan in de fout als in de 93ste minuut een duidelijke overtreding op Kian Slor niet bestraft wordt en in de aanval direct daarna maakt wederom invaller Mohamed Akharaz de 2-2 na slap verdedigen in de 16 meter van FC Groningen. Zo geven de mannen van Sander van Gessel toch de voorsprong weg en gaat men met 1 punt terug in de bus.

8. PEC Zwolle            7-3

FC Groningen o18 speelde vanmiddag de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior en na een 0-0 ruststand was de eindstand 2-0. Een terechte nederlaag voor de boys van Melchior Schoenmakers kregen we door.

8. De Graafschap   7-  6

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` `

FC Groningen o16 Speelde vandaag een thuiswedstrijd en wonnen deze wedstrijd met 2-1 van Roda JC.

8. NEC                       5-  3

FC Groningen o14 speelde vanmiddag thuis tegen FC Dordrecht en dat eindigde in 0-0 en FC Groningen o13 won met 1-4 bij De Graafschap

Foto's bij FC Groningen o21 laat kostbare punten liggen in Den Haag, foto's+ uitslagen jeugdopleiding