FC Groningen o21 laat punten liggen tegen Feyenoord o21

Gistermiddag op Corpus den Hoorn de wedstrijd FC Groningen o21 – Feyenoord o21. FC Groningen dat het altijd moeilijk heeft tegen de Rotterdammers en de wedstrijd in Rotterdam met grote cijfers verloor.

Vanmiddag plaatse trainer Sander van Gessel de volgende namen op het wedstrijdformulier:

Jan Hoekstra

Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Nikolas Talo

Jorg Schreuders, Jan Muller

Jens Schraven, Tika de Jonge, Kian Slor

Thom van Bergen

Wissels: Dirk-Jan Baron, Wouter Prins, Agan Mjaki, Steyn Potma, Djurre Laansma, David van der Werff en Jaivy Lourens

Opstelling Feyenoord:

Screenshot_20221105-143741_Twitter

De eerste kans in de wedstrijd zien we in de zevende minuut als Jorg Schreuders de bal voorgeeft op Kian Slor en die neemt de bal ineens op de slof en de keeper de bal tot corner kan werken en vanuit die corner zit de keeper helemaal mis en kan Thijmen Blokzijl koppen maar hij kopt over en even later kopt wederom Thijmen Blokzijl na een corner van Tika de Jonge en nu gaat de bal naast. Het begin is voor de thuisploeg.

In de 27ste minuut de eerste dreiging van Rotterdamse kant als Naujoks kan koppen maar in de korte hoek is het Jan Hoekstra die de bal pakt. Feyenoord is iets feller in de duels dan de thuisploeg.

In de 23ste minuut weer dreiging van de thuisploeg als Kian Slor vanaf links de bal voorgeeft en Jens Schraven kan schieten maar keeper Troost brengt redding. In de 27ste minuut denken de Groningers aan een strafschop als Jens Schraven wordt vastgehouden binnen de 16 meter maar de aanval gaat door en het is Tika de Jonge die de bal fantastisch uit een moeilijke hoek in één keer in de linkerbovenhoek knalt, een geweldige treffer, 1-0.

Vlak voor rust is Feyenoord weer gevaarlijk maar weer kan Jan Hoekstra een kopbal, nu van Groen, onschadelijk maken. De wedstrijd golf dan op en neer.

Direct daarna is het Kian Slor die schiet en de bal gaat net voorlangs. Daar blijft het bij en gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

Feyenoord heeft in de rust gewisseld en bracht Amyn in de ploeg en die laat zich direct gelden want twee minuten na de rust krijgt Feyenoord een corner en die wordt door Amyn verschrikkelijk mooi en hard voorbij de tweede paal binnen geschoten, 1-1.

Steyn Potma, Djurre Lasnsma en Wouter Prins komen dan na ongeveer een kwartier binnen de lijnen voor Thom van Bergen, Jorg Schreuders en Thijmen Blokzijl die alle drie met de eerste selectie meegaan naar Utrecht.

De tweede helft speelt zich veel af op het middenveld en weinig kansen. In de 73ste minuut is het Steyn Potma die de keeper tot een redding dwingt en een corner is het gevolg. Een paar minuten later komt Agan Mjaki nog voor Tika de Jonge en kijken of Agan met zijn power nog wat teweeg kan brengen. Steyn Potma krijgt nog een kopkans maar hij knikt naast en ook Jaivy Lourens komt nog in de ploeg voor Jens Schraven. Een minuut voor tijd een prima vrij trap van Nikolas Talo maar de keeper kan de bal net tot corner tikken en in de slotseconden nog twee grote kansen voor Feyenoord maar beide keren is Jan Hoekstra paraat en redt uitstekend. Zo blijft het bij de 1-1 en laat FC Groningen dure punten liggen voor het kampioenschap. Koploper PEC Zwolle maakte geen fout en won met 0-6 bij het zwakke FC Emmen en loopt dus uit.