Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 leid de eerste nederlaag van het seizoen.

Het nog ongeslagen FC Groningen o21 ging zaterdag de 25ste op bezoek op Sportpark Skoatterwăld in Heerenveen bij SC Heerenveen, Heerenveen tot dan toe nog puntloos.. In de voorbereiding hadden beide ploegen elkaar ook getroffen en toen ging de wedstrijd redelijk gelijk op en wist FC Groningen te winnen. SC Heerenveen o21 staat onder leiding van Menno van Dam, een paar jaar terug nog werkzaam in de jeugdopleiding van FC Groningen. We waren benieuwd hoe de wedstrijd vandaag ging lopen.

Trainer Sander van Gessel begon met de volgende basis:

Jan de Boer

Ayoub Haddad, Pim Betzema, Yannick Hettinga, Nikolas Talo

Luciano Valente, Tika de Jonge, Max Hamelink

Jens Schraven, Alex Mortensen, Sebastian Tounetki

Wissels: Dirk Baron, Owen van der Vlag, Nathan Holder, Agan Mjaki, Lucas Gomes

De wedstrijd was goed en wel begonnen en de eerste goal stond al op het bord. Een snelle aanval van FC Groningen over de rechterkant bracht Luciano Valante, na een pass van Jens Schraven, in kansrijke schietpositie en hij aarzelde niet en haalde verwoestend uit, 0-1. Dit was nog eens een begin zeg.

In de 8ste minuut weer een gevaarlijke aanval van de Groningers als Ayoub Haddad de bal vanaf rechts voorgeeft en zowel Alex Mortensen als Tike de Jonge kunnen de bal net niet tot doelpunt verwerken. Daarna krijgt FC Groningen een corner die weg wordt gewerkt en voor de voeten komt van Luciano Valente die de bal achter de Friese defensie speelt p[ Alex Mortensen maar die schiet naast. Even later geeft Max Hamelink een prima pass op Luciano Valente en die kan de bal helaas net niet goed aannemen anders had hij vrij voor de keeper gestaan. Het eerste kwartier is duidelijk voor FC Groningen.

Direct na het kwartier is het Demo Koida die van hele grote afstand keeper Jan de Boer probeert te verassen met een schot maar de Groningse goalie is attent. Een paar minuten later krijgt Jens Schraven de bal aangespeeld net buiten het strafschopgebied en kan doorlopen en vanaf een meter of 7 schiet hij de bal langs de keeper en staat het 0-2.

Na deze goal lijkt het wel of FC Groningen het allemaal wel geloofd en het spel wordt slordiger en slordiger en zo komen de Friezen makkelijk terug in de wedstrijd en hebben vanaf minuut 25 ongeveer de overhand. Na ongeveer een half uur krijgt SC Heerenveen loon naar werken en maken de 1-2, wel na een rare fout van Yannick Hetting. Hij wil de bal weg koppen maar kopt eigenlijk de bal niet en zo kan Gudnason de 1-2 maken.

Met die stand gaan beide ploegen ook rusten.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft en nu maar kopen dat FC Groningen de draad van de eerste 20 minuten weer op kan pakken. De eerste kans in de 2e helft was voor Heerenveen als Luciano Valente de bal verspeelt aan Deurloo en die schiet in de korte hoek maar Jan de Boer pareert. In de 53ste minuut maakt Heerenveen de gelijkmaker als de linksbuiten Pim Betzema makkelijk uitspeelt en de bal geeft op Beelen en die maakt de 2-2.

Het eerste gevaar van FC Groningen zien we in de 59ste minuut als Sebastian Tounetki de bal speelt op Jens Schraven maar die schiet de bal net over de goal.

Beide teams gaan dan wisselen en bij FC Groningen komen Nathan Holder en Agan Mjaki voor Nikolas Talo en Max Hamelink en daardoor verhuist Ayoub Haddad naar de linksback positie en gaat Agan Mjaki als rechtsback spelen. Veel kansen zien we dan niet en in de 71 ste minuut komt Lucas Gomez nog voor Jens Schraven. Heerenveen wisselt ook nog een paar keer. Direct daarna komt de bal een beetje hoog in het strafschopgebied van FC Groningen en tast Ayoub Haddad mis en raakt daarbij een speler van Heerenveen en dat wordt een strafschop. Nunumete van Heerenveen belast zich ermee en in eerste instantie pakt Jan de Boer de bal maar in de rebound kan Nunumete toch de 3-2 scoren. Zo geeft FC Groningen een 2-0 voorsprong weg.

In de 80ste minuut krijgt Heerenveen een vrije trap die snel genomen wordt en daarmee de defensie van FC Groningen verrast en zo komt Beelen in kansrijke positie en schiet de bal onder Jan de Boer door en staat het 4-2.

FC Groningen kan zich daarna niet meer oprichten en spelen een verloren wedstrijd helaas. Nog een moment in de 90ste minuut waar de scheidsrechter in de fout gaat want Agan Mjaki wordt op de zijlijn keihard onderuit geschoffeld door Koida en hier staat maar één straf op en dat is rood maar deze scheidsrechter doet het af met geel. Iedereen langs de kant, ook de Heerenveen fans, zeiden dat het rood moest zijn. Uit de toegekende vrije trap krijgt Yannick Hettinga nog een kopkans maar hij kopt de bal over en zo leid FC Groningen o21 hun eerste nederlaag in deze competitie en boeken de Friezen hun eerste overwinning.

8. NEC                        4-3

Zaterdag 2 Oktober speelt FC Groningen de volgende wedstrijd en wel thuis op Corpus den Hoorn en zal NAC Breda de tegenstander zijn, aanvang 14.30 uur.

Foto's bij FC Groningen o21 leid de eerste nederlaag van het seizoen.