FC Groningen o21 neemt de drie punten mee vanaf Varkenoord

Net zoals het afgelopen seizoen begon FC Groningen o21 de nieuwe competitie (voorjaarscompetitie) met een uitwedstrijd op Varkenoord tegen Feyenoord o21. Wegens de slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd op kunstgras gespeeld. Doordat een aantal spelers van het o21 team bij het eerste zitten moest Sander van Gessel een beroep doen op jongens van de o18.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en namen direct het initiatief. Het eerste schot op doel was in de 6e minuut als spits Ilias el Moussaoui uithaalt maar het schot gaat naast de goal van Jan Hoekstra en even later was het wederom de Feyenoord spits die uithaalt en nu gaat zijn schot over.

In de 12e minuut de eerste echte aanval van FC Groningen waar wat dreiging uit komt als aan de linkerkant Kian Slor weg gestuurd wordt en die de bal voorgeeft maar niemand van de FC die iets met die voorzet kan en even later is het wederom Kian Slor die weggestuurd wordt en niet ziet dat keeper Jaimy Kroesen heel erg ver voor zijn doel staat en Kian had de bal over hem heen kunnen spelen maar het dus niet deed, waarschijnlijk omdat zijn aanname niet perfect was. Zo bijt FC Groningen tot twee keer toe met een snelle aanval van zich af.

In de 31ste minuut is het dan FC Groningen dan op voorsprong komt als weer Kian Slor weggestuurd wordt en veel vrijheid heeft en kan rustig wachten om een medespeler te zoeken en die vindt hij bij Agan Mjaki die mee opgekomen is en die schiet de FC op een 0-1 voorsprong. Een tweetal minuten later is het wederom Kian Slor die de diepte wordt ingestuurd en hij komt vrij voor Jaimy Kroesen en wil de keeper omspelen maar de keeper blijft goed naar de bal kijken en kan de bal wegtikken voor de voeten van Kian Slor. Hier had Kian Slor meer mee moeten doen,  FC Groningen komt steeds beter in de wedstrijd.

In minuut 38 een kans voor de thuisploeg als FC Groningen niet goed uitverdedigd en Noah Naujoks vrij voor Jan Hoekstra komt en zijn schot kan door de Groningen goalie worden gestopt. Feyenoord probeert nog voor de rust om de schade te herstellen maar voor de rust lukt het niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 stand rusten.

Twee ongewijzigde teams betraden na rust het speelveld en de tweede helft is nog geen twee minuten oud als Kian Slor de bal diep speelt op Fofin Turay en die speelt de bal langs de keeper meer lijkt naast te gaan maar daar is nog Jaivy Lourens die de 0-2 binnen tikt, bijna op de achterlijn krijgt hij de bal nog binnen.

In minuut 56 denkt alles en iedereen van de thuisploeg aan een strafschop als een speler naar de grond gaat maar de scheidsrechter wuift het voorval weg en er leek ook niet veel aan de hand. Een paar minuten later krijgt Feyenoord wel een strafschop en is het Milan Hokke die keeper Jan Hoekstra de verkeerde hoek in stuurt en zo heeft Feyenoord de aansluitingstreffer te pakken, 1-2.

Een paar minuten later is het Leo Sauer die vrij voor de keeper de bal inschieten maar met een fantastische reflex redt Jan Hoekstra. Een aantal minuten later is het dezelfde Jan Hoekstra die een bal uit de korte hoek haalt. Feyenoord zet meer en meer aan en de gasten uit Groningen moeten steeds verder terug en komen bijna niet meer aan aanvallen toe.

In de 73ste minuut wordt de aanvalsdrang van de thuisploeg beloond als Guus Baas met zijn verkeerde been de 2-2 binnen schiet en zo beide ploegen weer op gelijke hoogte brengt. Tot op dat moment verdient.

Een paar minuten later krijgt Feyenoord een vrije trap en die wordt door invaller Shilo t’Zand op de paal geschoten. Pech voor de thuisploeg en geluk voor de gasten.

In de 89ste minuut weer een aanval van FC Groningen als Jens Schraven aan de rechterkant weg getuurd wordt, iedereen bij Feyenoord denkt aan buitenspel maar dat is het niet, en dan komt hij vrij voor Jaimy Kroesen en schiet dan tegen de keeper op en in de rebound is het Kian Slor die de 2-3 binnen schiet. Tegen de verhouding in maar wie maalt daar om aan Groningen kant. Daar blijft het dan bij en zo neemt FC Groningen o21 de drie punten mee terug naar het hoge noorden en blijft Feyenoord met een kater achter.

Feyenoord: Jaimy Kroesen, Guus Baas (Kars van Veldhoven), Sem Valk, Milan Hokke, Mike Kleijn, Gjivai Zechiël, Dermane Karim (Shilo t’Zand), Noak Naujoks (Délano van der Heijden),  Jaden Slory, Ilias el Moussaoui (Tidjani Touré), Leo Sauer

FC Groningen: Jan Hoekstra, Agan Mjaki (Jens Schraven), Maxim Marini, Nikolas Talo, Wouter Prins (Joel van Kaam), Emanuel Matuta (Djurre Laansma), Jan Muller, David van der Werff (Tika de Jonge), Fofin Turay, Kian Slor, Jaivy Lourens (Jay Kuiper)

Gele kaart FC Groningen: Fofin Turay