FC Groningen o21 niet langs tiental PEC Zwolle o21

Op een dramatisch slecht veld op Corpus den Hoorn waar de plaggen je om de oren vlogen speelde FC Groningen o21 de thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen PEC Zwolle. Na de klop van 5-0 in Rotterdam wilden de mannen van Sander van Gessel zich revancheren en dat lukte helaas niet want de wedstrijd eindigde zoals het begon 0-0.

FC Groningen begon met de volgende opstellong:

Jan Hoekstra

Joel van Kaam, Maxim Mariani, Nikolas Talo, Wouter Prins

Jorg Schreuder, Tika de Jonge, Jan Muller

Jens Schraven, Thom van Bergen, Kian Slor

Wissels: Jasper Meijster, Fofin Turay, Agan Mjaki, Steyn Potma, Djurre Laansma, Jaivy Lourens.

Jan Hoekstra maakte na lang blessureleed zijn rentree in deze wedstrijd vandaag.

FC Groningen begon iets beter aan de wedstrijd want de eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als Thom van Bergen op rechts Jens Schraven aanspeelt en die kan uithalen maar hij schiet voorlangs en een minuut of 10 krijgt de thuisploeg een vrije trap te nemen aan de linkerkant van het veld, na een overtreding op Kian Slor, en Tika de Jong slingert de bal bij de tweede paal voor de goal waar Thom van Bergen kan koppen maar hij kopt net naast. Het spel wordt er niet beter op gaandeweg de eerste helft en vooral de thuisploeg is heel slordig in balbezit en vooral in de eindpass. Echt veel kansen zijn er niet te noteren en de grootste kans zien we pas in de 34ste minuut als Kian Slor vanaf links naar binnen trekt en een mooie pass geeft op de geheel vrijstaande Jens Schraven en die schiet direct met links terwijl hij tijd genoeg had om de bal voor zijn betere rechterbeen te leggen en het schot is nu te slap om de Zwolse goalie te verontrusten. Twee minuten later denkt PEC Zwolle op voorsprong te komen want ze scoren maar er is een overtreding begaan op Jan Hoekstra en daarom wordt de goal geannuleerd. Vlak voor rust komt FC Groningen goed weg als er een duidelijke overtreding gemaakt wordt in de zestien meter maar de scheidsrechter fluit er niet voor, Hier had de beste man de bal op de stip kunnen en misschien wel moeten leggen maar hij doet het niet en zo gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer.

In de 12e minuut na rust een opstootje aan de andere kant van het veld waarbij Joel van Kaam betrokken is maar wat er precies gebeurde konden wij niet zien maar de scheidsrechter wel en die geeft een speler van PEC Zwolle een directe rode kaart en zo moeten de gasten dus verder met 10 man. De tweede helft is het spel wederom niet echt leuk om naar te kijken want FC Groningen wist zich geen raad met de numerieke meerderheid en PEC Zwolle was alleen maar aan tijdrekken om maar die 0-0 over de streep te trekken. Kansen zien we aan beide zijde niet en de grootse kans is voor de thuisploeg na een voorzet van Joel van Kaam is het Thom van Bergen die kan koppen maar de keeper van PEC Zwolle red prima. Zo blijft het dan 0-0 op Corpus en dat is wederom een teleurstelling voor FC Groningen want het heeft nu 1 punt uit 2 wedstrijden. Volgende week zaterdag komt Almere City op bezoek op Corpus den Hoorn om 15.00 uur.