FC Groningen o21 pakt eerste winst van het seizoen.

Zaterdagmiddag speelde FC Groningen o21 hun derde competitiewedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn tegen de kampioen van het afgelopen seizoen en dan zowel in de voorjaars competitie als de najaars competitie. Toen onder leiding van oud FC Groningen speler Hedwiges Maduro. Na een kansloze nederlaag tegen Feyenoord en een gelijkspel tegen PEC Zwolle zijn de mannen van Sander van Gessel erop gebrand om de drie punten te behouden. Bij FC Groningen een opvallende naam in de basis, Cyriel Ngonge mag starten. Bij Almere City speelt als aanvoerder oud FC Groningen jeugd speler Guus Beaumont.

Opstellingen beide teams.

20220918_095330   20220918_095316

FC Groningen begint goed aan de wedstrijd en krijgt in de 7e minuut een goede kans als na een corner van Kian Slor de bal een beetje blijft hangen in de 16 meter en Thijmen Blokzijl de bal voor de voeten krijgt maar zijn schot gaat over. Na een kwartier spelen een hele grote kans voor Tika de Jonge als een verdediger van Almere City en de keeper elkaar niet begrijpen en Kian Slor in balbezit komt en die legt de bal goed breed op Tika de Jonge en die kan de bal bijna in een leeg doel schieten maar schiet de bal naast. Een minuut of zeven later de eerste kans in de wedstrijd voor de gasten uit Almere als na een voorzet spits Tijmen Wildeboer de bal net naast kopt. FC Groningen is de betere ploeg alleen zijn ze soms wat slordig in de passing.

In minuut 32 komt de thuisploeg dan op een verdiende voorsprong als vanaf links Kian Slor de bal inbrengt en niemand komt eraan en zo verdwijnt de bal bij de tweede paal in het netje, 1-0. Vlak voor rust nog een kans voor de thuisploeg na flipperkast voetbal in de 16 meter en Thom van Bergen de kans krijgt om af te werken maar het lukt hem net niet. Dat was de laatste kans in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

In de tweede helft blijft de thuisploeg de betere al creëert het weinig echt grote kansen. Na een klein kwartier in de tweede helft een gele kaart voor Jens Guiting van Almere City na het neerleggen van Jorg Schreuder die in kansrijke positie opdook. Thijmen Blokzijl verlaat dan het veld in de 67ste minuut en wordt vervangen door Nikolas Talo. Thijmen Blokzijl die door bondscoach Mischa Visser is opgeroepen voor Oranje o18 voor een heel sterk vierlanden toernooi in Spanje van 21 t/m 26 september.

In de 71ste minuut ook een gele kaart aan Groningse zijde en die is voor Jan Muller en twee minuten later mag Cyriel Ngonge gaan douchen en hij wordt vervangen door Jens Schraven.  Schraven die eigenlijk de dupe wordt van het meespelen van Ngonge maar ja, alles voor het eerste elftal.

Even later weer een gele kaart voor de bezoekers en die is voor Marcelenzcio Esajas. In de 77ste minuut een aanval van de bezoekers en het is Nikolas Talo die in de kluts de bal op de arm krijgt en de zwak leidende scheidsrechter geeft Almere City een strafschop en die wordt door spits Tijmen Wildeboer binnen geschoten, al zat keeper Jasper Meijster er heel dicht bij. Zo staat het dan maar zo 1-1.

Agan Mjaki komt dan in de ploeg voor Wouter Prins bij de thuisploeg en ook Steyn Potma komt nog binnen de lijnen voor Jan Muller.

Vlak voor tijd is het Almere dan nog een kans krijgt maar Jasper Meijster is de situatie meester en in de 90ste minuut een grote kans voor FC Groningen als uitblinker Kian Slor alleen op keeper Stijn Keller afgaat en de keeper omspeelt maar de keeper legt Kian neer en dan is een strafschop voor FC Groningen. Kian Slor ontfermt zich over de bal en schiet feilloos de 2-1 binnen voor FC Groningen. Twee minuten later nog een grote kans voor de thuisploeg als Jens Schraven vanaf rechts op de keeper afgaat en de bal breed legt maar niemand kan de bal binnen werken.  Daar blijft het dan bij en zo is de eerste overwinning van het seizoen binnen. Een verdiende overwinning.