FC Groningen o21 speelt voor Sinterklaas in Den Haag

Na de 5-1 overwinning op GA Eagles van de vorige week in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen gingen de mannen van Sander van Gessel met veel vertrouwen richting Sportpark De Aftrap in Den Haag om aan te treden tegen ADO Den Haag o21. Onder toeziend oog van Willem van Hanegem werd de wedstrijd gespeeld. Willen was er voor FC Groningen speler Jan Muller want die zijn vader is bevriend met de oud international.

Tijdens de wedstrijd werd er iedere kwartier een korte drinkpauze gehouden en dat was een prima beslissing.

ADO Den Haag: Sem Buvelot, Ronny Boakye, Keanu Does, Devyn Payne, Nigel Owusu, Joey Brand, Finn de Bruin, Kaj van Houwelingen, Lloyd Hendriks, Sofyan el Hannoudi, Speler zonder naam.
Wissels: Issac Dijkhuizen, Raelson Gomez, Jaydavon Haas, Sinan Özen, Lorenzo Maasland

FC Groningen: Stijn Petiet, Jay Kuiper, Maxim Mariani, Mart Haven, Wouter Prins, Tika de Jonge, Jan Muller, Steyn Potma, Jens Schraven, Nils Eggens, Kian Slor
Wissels: Silver Elum, Joël van Kaam, Robin Kelder, Djurre Laansma, David van der Werff. Alle veldspelers gaan minuten maken.

Het eerste kwartier was duidelijk aftasten van beide kanten en kansen kreeg men niet te zien op het warme sportpark. Totdat in minuut 15 Jan Muller een bal veel te zacht terugspeelt op Stijn Petiet en de Haagse spits (waarvan wij de naam niet kunnen achterhalen, we meende de achternaam Esajas te horen) er tussen komt en eenvoudig de 1-0 binnen schiet. Drie minuten later is het knullig uitverdedigen van Maxim Mariani en weer kan de spits zonder naam ertussen komen en de 2-0 binnen schieten. Wat een dure fouten in de Groningse defensie. Bij de 2-0 blijft het dan in de eerste helft.

De tweede helft begint FC Groningen iets beter te voetballen en kan men een paar mogelijkheden uitspelen en in de 59ste minuut is de eerste kans voor de Groningers als Kian Slor aan de linkerkant een actie inzet en de bal speelt op invaller Joël van Kaam en die schiet de bal net naast.

In de 63ste minuut gaat FC Groningen dan weer voor Sinterklaas spelen als Maxim Mariani en Jan Muller elkaar niet begrijpen en nu kan spits Sofyan el Hannoudi profiteren, 3-0.

In de 71ste minuut een mooie aanval van de thuisploeg over de linkerkant en kan wederom Sofyan el Hannoudi na een prima voorzet vanaf links binnen schieten, nu een goal zonder Gronings hulp, 4-0. De wedstrijd is dan gespeeld uiteraard als doet FC Groningen nog iets terug want in de 74ste minuut maakt een Haagse verdediger hands na een voorzet van David van der Werff en legt scheidsrechter Broekhuizen de bal op elf meter. Kian Slor mag de strafschop nemen en faalt niet. Zie het filmpje.

FC Groningen valt dan met man en macht aan om toch nog iets te proberen en in de 86ste minuut wordt het dan 4-2 als de topscorer van de ploeg Jens Schraven een voorzet prima binnenschiet. Daar blijft het dan bij en gaat FC Groningen met nul punten terug in de bus bij chauffeur Peter.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen weer een thuiswedstrijd op Corpus den Hoorn en dan is FC Twente/Heracles de tegenstander. Aanvang 15.00 uur.