FC Groningen o21 verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

FC Groningen o21 speelde gisteravond hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen en Feyenoord o21 was hun tegenstander. Op verzoek van Feyenoord is de wedstrijd verplaatst van afgelopen zaterdag naar gisteravond.

FC Groningen: Dirk Jan Baron, Maxin Mariani, Thijmen Blokzijl, Mart Haven, Jay Kuiper, Jan Muller, Djurre Laansma, Dvid van der Werff, Steyn Potma, Thom van Bergen, Fofin Turay
wissels: Stijn Petie, Emmanuel Matuta, Joop Oosterhof, Nikolas Talo, Jens Schraven

Feyenoord: Jaimy Kroesen, Jayden Candelaria, Nesto Groen, Dermane Karim, Delano van der Heijden, Milan Hokke, Sem Valk, Jaden Fernando Slory, Gjivai Zeciel, Lugene Arnaud, Smir Rais
Wissels: Mateo Husselin, Jan Plug, Bjorn Otte, Twan van der Zeeuw, Ilyas el Messaoui, Lars de Blok

De wedstrijd ging redelijk op en neer en toch hadden de gasten uit Rotterdam het meeste balbezit. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong als in de 16e minuut de ploeg een strafschop mag nemen. Steyn Potma ontfermt zich over de bal en schiet de strafschop feilloos binnen.(zie filmpje)
Lang heeft FC Groningen niet van de voorsprong kunnen genieten want vier minuten later was het Nesto Groen die Feyenoord langszij schoot. Met de 1-1 gingen beid eploegen rusten.

Na rust was het weer Nesto Groen die scoorde en de Rotterdammers op voorsprong bracht, 1-2. FC Groningen zette toen aan om d egelijkmaker te maken en daardoor ontstond ruimte voor Feyenoord en zo werd het een aantrekkelijk schouwspel. In de 63ste minuut kreeg FC Groningen loon naar werken als men een mooie aanval over de linkerkant opzet en dan geeft Jay Kuiper de bal voor en Thom van Bergen kan de 2-2 binnen koppen.
het spel blift dan op en neer golven maar echte kansen zien we niet meer en zo lijkt het op een gelijkspel uit te draaien. Tot de 84ste minuut. Dan staat het zo maar 2-3 en wie de goal maakt is ons ontgaan. Hier blijft het dan bij en eindigd het in een 3-2 overwinning voor Feyenoord. Zaterdag a.s. de laatste wedstrijden in dit seizoen.