Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 verliest oefenduel van SC Heerenveen o21

Op het prachtige sportpark van de VV Jubbega speelden de o21 teams van SC Heerenveen en FC Groningen een oefenwedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd zou om 13.00 gaan beginnen maar i.v.m. de hitte werd er al om 10.00 uur afgetrapt. Alleen jammer dat er geen koffie klaar was want de kantine was dicht omdat er een nieuwe vloer ingelegd werd.  

Helaas had SC Heerenveen geen opstelling voor ons dus geven we de opstelling van FC Groningen alleen:

                                  Jasper Meijster

Joel van Kaam, Thijmen Blokzijl, Nikolas Talo, Wouter Prins

        Sam Schreck, Tika de Jonge, Jorg Schreuder

       Jens Schraven, Thom van Bergen, Kian Slor

Wissels: Dirk-Jan Baron, Maxim Mariani, Fofin Turay, Agan Mjaki, Jan Muller, Djurre Laanstra, David van der Werff

De mannen van Sander van Gessel begon goed aan de wedstrijd en zette SC Heerenveen goed vast. De ene naar de andere aanval zetten de mannen op en via Jens Schraven kreeg men de grootste kans als hij uithaalt en de bal via de binnen kant van de rechterpaal en de binnenkan van de linkerpaal er weer uit stuitert. Thom van Bergen kreeg nog een grote kopkans maar die bal ging naast. Zoals zo vaak als de kansen aan de ene kant komen en niet benut worden doet men dat aan de andere kant wel want even niet goed dekken aan Groningse zijde werd hun fataal en kon de nummer 10 van SC Heerenveen er doorgaan en Jasper Meijster passeren en de bal binnen schuiven, 1-0. Even later een voorzet vanaf de recchterkant en Thijmen Blokzijl ging onder de bal door en iemand van SC Heerenveen nam de bal ineens op de slof en schoot tegen de onderkant van de lat.

FC Groningen bleef de betere ploeg en creëerde een aantal goede kansen maar scoren kon men niet. Hetzelfde probleem als het vorig seizoen, goed spelen maar niet scoren. SC Heerenveen daarentegen verdedigde alleen maar, maar scoorden wel en zo ging men met de 1-0 stand rusten.

In de tweede helft bleven aan Groninger zijde Kian Slor, Sam Schreck, Jorg Schreuder, Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl en Wouter Prins aan de kant,Slor, Schreck en Schreuder kwamen er later weer in,  en kwamen alle wissels binnen de lijnen. Dat veranderde het spelbeeld wel een beetje want de “thuisploeg” had in het begin van de tweede helft het voor het zeggen, zonder echte kansen te creëren overigens. Na een minuut of 20 nam FC Groningen het heft weer in handen. En foute terugspeelbal van Nikolas Talo bracht wel de 2-0 op het scorebord en een minuut of 10 voor tijd haalde Sam Schreck eens uit van en meter of 18 en die bal ging binnen, hoog in de touwen, 2-1.

Zo bleef het bij de 2-1 en gezien het spelbeeld was dat tegen de verhouding in maar daar maakt bij SC Heerenveen niemand om.


Foto's bij FC Groningen o21 verliest oefenduel van SC Heerenveen o21