FC Groningen o21 verliest onnodig van NAC Breda o21

Vanmiddag speelde FC Groningen o21 de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het door Robert Molenaar getrainde NAC is voor vele ploegen een taaie tegenstander en dat bleek ook vanmiddag.

Trainer Sander van Gessel had vanmiddag de beschikking over 3 spelers van de eerste selectie te weten Romano Postema, Bjorn Meijer en Daniel van Kaam. Daarom zag de opstelling van FC Groningen er als volgt uit.

Jan de Boer

Ayoub Haddad, Yannick Hettinga, Elias Olsson, Bjorn Meijer

Luciano Valente, Daniel van Kaam, Jens Schraven

Alex Mortensen, Romano Postema, Sebastian Tounetki

Wissels: Dirk Baron, Owen van der Vlag, Pim Betzema, Nathan Holder, Tika de Jonge, Max Hamelink

De opstelling van NAC kon niet gegeven worden want wat de Nac”ers op het wedstrijdformulier hadden gezet klopte gewoon niet.

Het eerste half uur in de wedstrijd gebeurde erg weinig, veel speelde zich af op het middenveld. FC Groningen had wel meer balbezit maar wisten zich ook geen grote kansen te creëren. In de 30ste minuut het eerste gevaarlijke moment was van de Groningse kant als Romano Postema de bal net naast kopt uit een mooi aangesneden corner van Daniel van Kaam. Eindelijk gebeurde er iets voor de goals.

Een drietal minuten later een voorzet van Romano Postema op Daniel van Kaam die in komt lopen maar de bal net naast schiet. Direct in de tegenaanval staat er maar zo 0-1 op het scorebord en dat komt uit het niets. Een snelle aanval van NAC die wordt afgerond door Awale Mahamed. Tegen de verhouding in maar dat telt niet. Daar blijft ook bij in de eerste helft.

Direct na rust komt Tika de Jonge in de ploeg bij FC Groningen voor de hard werkende Romano Postema. De invaller Tika de Jonge laat direct van zich horen als hij in de 50ste minuut een mooie voorzet geeft op Alex Mortensen maar die kan niet genoeg kracht achter de kopbal zetten zodat de keeper de bal kan pakken. Een viertal minuten later een grote kans voor Jens Schraven na een pass van dezelfde Tika de Jonge maar Jens schiet de bal recht op de keeper. Zo zet FC Groningen de jacht in naar de gelijkmaker, die verdient zou zijn.

In de 57ste minuut een goede kopkans voor Elias Olsson maar hij kopt te zacht in zodat de keeper de bal makkelijk kan keren.

Twee minuten later een mooie aanval over de rechterkant waar Jens Schraven de bal goed terug legt op de inkomende Ayoub Haddad maar die schiet de bal nogal wild over. Even later gaat Daniel van Kaam eruit en komt Max Hamelink in de ploeg.

Zoals zo vaak gebeurt in voetbal dat als je zelf niet scoort uit je kansen doet de tegenstander het wel en zo geschiede vanmiddag ook. In een tegenaanval en een misverstand in de Groningse defensie profiteerde Ozcan Yasar en schoot de 0-2 binnen.

Een paar minuten later een mooie vrije trap van Tika de Jong die verraderlijk indraait  en waaruit Alex Mortensen en Elias Olsson gevaar kunnen stichten maar de keeper pakt weer de bal op een meter voor de doellijn ongeveer.

In de 71ste minuut dan eindelijk een Groningse goal als Jens Schraven profiteert van een misverstand in de defensie van NAC Breda en schiet zo de 1-2 tegen de touwen. Niet veel later weer een chaotische situatie voor het doel van NAC Breda en weer kunnen de Groningers niet profiteren van chaos in de defensie en zowel Luciano Valente als Yannick Hettinga zijn dicht bij de gelijkmaker maar die komt er nog niet.

Er volgden nog kansen voor Tika de Jonge die de bal overkomt na een voorzet van Bjorn Meijer over kopt en na een prachtige pass van Max Hamelink de bal op de keeper schiet. Ook wisselt Sander van Gessel nog aanvallend door Pim Betzema in de spits erbij te posteren, hij komt erin voor Sebastian Tounetki en Nathan Holder nog voor Luciano Valente. Al die wissels en kansen mochten niet baten en zo verloor FC Groningen o21 voor de 2e keer op rij. Dit keer verloor men wel heel onnodig maar ook dat telt.

8. Feyenoord              5-3

Zaterdag 16 oktober speelt FC Groningen o21 de volgende wedstrijd uit tegen FC Twente/Heracles, aanvang 15.15 uur