Het jaar 2024 begon voor FC Groningen o21 met een bekerwedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Excelsior. De gasten uit Rotterdam zijn het afgelopen seizoen kampioen geworden in de divisie 4 en komen nu dus uit in divisie 3. Twee klassen lager dan de thuisploeg.

De eerste helft was FC Groningen de betere ploeg maar ook kwamen De Kralingers er soms gevaarlijk uit. In de 16e minuut kon FC Groningen het overwicht uitdrukken in een goal als Kristian Lien alle ruimte krijgt om uit te halen en hij verschalkte doelman Pascal Kuiper. Elf minuten later staat het dan weer gelijk als Ronan Olivacce de bal achter Jasper Meijster werkt. FC Groningen laat het er niet bij zitten want drie minuten later schiet Kian Slor de thuisploeg weer op voorsprong. Toch komen de Kralingers weer terug in de wedstrijd als door Slecht verdedigen Chiverio Adelij de gelijkmaker binnen schiet, 2-2. Dit is tevens de ruststand. De eerste helft die maar 40 minuten duurde omdat een assistent-scheidsrechter onwel werd. Gelukkig werd er snel een andere gevonden en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Men begon dus de tweede helft met de uit te spelen vijf minuten en daarna werd er direct gewisseld en ging officieel de tweede helft beginnen. Een tweede helft die het aankijken niet waard was. Een slecht spelend FC Groningen kon het de bezoekers niet erg moeilijk maken en toch kwam de ploeg van Sander van Gessel weer op voorsprong als de man die altijd en overal scoort Nils Eggens drie minuten nadat hij in het veld kwam de 3-2 maakt. Hiermee leek de wedstrijd beslist maar niets was minder waar want in de 3e minuut van de extra tijd was het Rayvian Job weer slecht verdedigen aan Groningse kans afstraft en de gelijkmaker binnenschiet. Er werd niet meer afgetrapt en moesten er dus strafschoppen genomen worden.

Excelsior mocht de eerste nemen en die werd benut en daarna was Daniel Beukers aan de beurt en hij schoot de bal snoeihard op de paal. Excelsior maakte daarna geen fouten en voor FC Groningen scoorden nog Maxim Mariani, Tika de Jonge en David van der Werff en dan mocht Valentijn Zandbergen aanleggen voor de beslissende en via de onderkant van de lat schoot hij Excelsior naar de kwartfinale van het bekertoernooi en ligt FC Groningen er dus uit. Een bittere pil voor de mannen. Volgende week zaterdag start de competitie voor de ploeg met een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Hierbij een aantal foto’s van de wedstrijd en een film met daar de gehele penaltyreeks.

Foto's bij FC Groningen o21 via strafschoppen uit het bekertoernooi geknikkerd. + foto's en video penaltyreeks.