FC Groningen o21 wint de topper tegen Almere City o21 met 3-0

Vandaag op Sportpark Corpus den Hoorn de topper in de o21 competitie tussen FC Groningen o21 en Almere City o21. De gasten uit Almere worden getraind door oud FC speler Hedwiges Maduro. Gisteren spraken we nog met Hedwiges over deze wedstrijd, zie de site. Almere City had een voorsprong van 6 punten op FC Groningen maar de Groningers moeten nog een wedstrijd inhalen thuis tegen SC Heerenveen. Als FC Groningen wint vandaag en de inhaalwedstrijd wint kan het in punten op gelijke hoogte komen met Almere City o21. Er staat dus veel op het spel in Groningen vandaag.

Sander van Gessel van FC Groningen begon met de volgende basis:

Jan de Boer

Agan Mjaki, Maxim Mariani, Thijmen Blokzijl, Nikoals Talo,

Nathan Holder, Max Hamelink

Jens Schraven, Tika de Jonge, Sebastian Tounetki

Alex Mortensen

Wissels: Dirk Jan Baron, Jorg Schreuders, Pim Betzema, Yahya Kalley, Jan Muller, Lucas Gomes

Hedwiges Maduro plaatste de volgende namen op het wedstrijdformulier.

Stijn Keller

Niciano Grootfaam, Ezra Hoogeboom, Jens Guiting, Jordy Rullens

Jochem Ritmeester van der Kamp, Stije Resink

Layee Kromah, Riley Reemnet, Guillermo Gauna

Tijmen Wildeboer

Wissels: Magdiel-Agyei Adomako, Mitchie Huijsman, Joshua Zimmerman, Guus Beaumont, Kai Boham, Milan Bikhan, Riqwensio Darcheville

In de 3e minuut zijn de gasten gevaarlijk als een indraaiende voorzet van Riley Reemnet ternauwernood door Jan de Boer weggewerkt Kan worden

In de 5e minuut is het al raak als Tika de Jonge de thuisclub op een 1-0 voorsprong kopt en 9 minuten later is het dezelfde Tika de Jonge die de 2-0 binnen schiet nadat eerst nog Stijn Keller redding kan brengen en Tika de Jonge in de rebound alsnog kan scoren. Lang duurt het voordat er weer wat gevaar dreigt en in de 36ste minuut is het gevaarlijk voor de Groninger goal als Tijmen Wildeboer vanuit de draai schiet en na enig grabbelwerk van Jan de Boer heeft hij de bal toch vast. Daarmee zijn de hoogtepunten gezegd van deze glijpartij wedstrijd want het veld is niet best. Ruststand derhalve 2-0.

FC Groningen begint ongewijzigd aan de 2e helft terwijl Almere City 2 wissels toepast. Guillermo Gauna en Stije Resink worden vernagen door Joshua Zimmerman en Guus Beaumont, een speler met een FC Groningen verleden want speelde in de jeugd van de FC.

Zal FC Groningen o21 de voorsprong weten te handhaven of uit te breiden. In de 50ste minuut even speciaal aandacht voor de fotograaf van FC Groningen jeugdopleiding Jan Westman, hij ziet vandaag Abraham en is dus 50 jaar geworden. Namens fanvanfcgroningen.nl feliciteren wij Jan met dit heugelijk feit.

Na ongeveer 15 minuten in de 2e helft wisselt FC Groningen en komt Yahya Kalley (die eerst in de basis zou straten) voor Nikolas Talo. Direct daarna een grote kans voor de bezoekers als spits Tijmen Wildeboer de bal langs de keeper werkt maar de bal wordt door een verdediger uit de doelmond gewerkt. Dan wisselt Hedwiges Maduro voor de 3e keer en brengt hij Kai Boham voor Ezra Hoogeboom.

In de 65e minuut vergroot FC Groningen de voorsprong en maakt Alex Mortensen op aangeven van Tika de Jong de 3-0. De wedstrijd lijkt nu wel beslist. FC Groningen wisselt nog 2x en komen Pim Betzema en Jan Muller in de ploeg voor Maxim Mariani en Nathan Holder. Even later gaat Jens Schraven nog naar de kant en komt Lucas Gomes nog binnen de lijnen. In de 80ste minuut weer een kans voor spits Tijmen Wildeboer maar het is nog niet zijn middag want weer kan Jan de Boer redding brengen. Twee minuten later mag de spits van Almere City zich gaan douchen en wordt vervangen door Mitchi Huijsman en 3 minuten later komt ook bij Almere City de 5e wissel in de ploeg en komt Milan Bikhan voor Riley Reemnet.

Het helpt Almere City niets want voor de 2e keer is FC Groningen o21 hun de baas en winnen de wedstrijd met 3-0. Daardoor wordt het spannend bovenin en komt FC Groningen op 3 punten van Almere City. Almere heeft een doelsaldo van +12 en FC Groningen van +5 met nog een wedstrijd voor de boeg. Doordat ADO Den Haag dat op plaats 2 srond punten liet liggen tegen Feyenoord o21 (2-2) is de stand aan kop als volgt.

1. Almere City o21     11-24
2. FC Groningen o21 10-21
3. ADO Den Haag o21 11-20
4. Feyenoord               11-16