FC Groningen o21 wint de topper van PEC Zwolle o21 niet, 1-1.

Onder de “rook” van het Mac3Park Stadion in Zwolle speelden de nummers 1 en 2 van de Divisie 1 voor onder 21 teams PEC Zwolle en FC Groningen tegen elkaar. Op het kunstgras van Be Quick’21 troffen beide teams elkaar onder, voor 29 oktober, zeer warme temperaturen.

De basis van beide teams waren:

IMG-20221029-WA0007   IMG-20221029-WA0007 _1_

De eerste helft ging aardig gelijk op, Iets meer balbezit voor de thuisploeg maar tot echt grote kansen kwam PEC Zwolle niet. FC Groningen wel en ondanks het minder balbezit hebben kon de ploeg wel wat mogelijkheden bij elkaar spelen. Zo ging een prima kopbal van Maxim Mariani net over de goal van keeper Duke Verduin, een kopbal van Thijmen Blokzijl ging net naast en werd een kopbal van dezelfde Thijmen Blokzijl met vereende krachten net voor de lijn weggehaald. De Groningers zagen de bal over de lijn en eigenlijk de enige die het kon beoordelen was de assistent scheidsrechter maar die stond helaas niet op de doellijn. Zo bleef het bij rust 0-0 in een aantrekkelijk duel.

De tweede helft ging eigenlijk net zo als de eerste, iets meer balbezit voor de thuisploeg maar de gevaarlijkste momenten voor de goal waren aan de andere kant. Het eerste echte schot op goal van de thuisploeg was in de 60ste minuut als na een standaard situatie de bal zo maar voor de voeten komt van Tristan van Gilst en die schiet de 1-0 binnen. Een domper voor FC Groningen maar ze gaven niet op en zo ontstond een heel aantrekkelijk duel waarbij FC Groningen alles gaf en PEC Zwolle moest verdedigen. Sander van Gessel probeerde met enkele wissels nog om frisheid in de ploeg te krijgen en zo kwamen Jaivy Lourens, Woutyer prins en Steyn Potma binnen de lijnen voor Jens Schraven, Nikolas Talo en Thom van Bergen. Ook PEC Zwolle wisselde en daar kwamen Zico Soree en Jelmer Dijkman voor Stan Wassenaar en Levay Bryoni.

Bij FC Groninge  viel Steyn Potma prima in en was in elke actie van hem dreigend en het was niet verassend dat uitgerekend hij de gelijkmaker binnen stifte. Na een prima steekpass van Kian Slor stond hij vrij voor de keeper en stifte de bal prima binnen. Een dik verdiende gelijkmaker, al was het in de 92ste minuut. Daar bleef het dan bij en had PEC Zwolle wat ze wilden, niet verliezen en FC Groningen had niet wat het wilde, winnen en de koppositie overnemen want die blijft voor PEC Zwolle.