FC Groningen o21 wint in Almere van Almere City o21

Vanmiddag speelde FC Groningen o21 de 2e competitiewedstrijd van de nieuwe competitie en deed dat in het Yanmar stadion in Almere tegen Almere City o21. Hedwigus Maduro is trainer van de talenten van Almere en voor hem was dit dus een speciale wedstrijd. Onder toeziend oog van oud Groninger Remco Balk en enkele FC supporters en ouders kon de wedstrijd beginnen.

Sander van Gessel, de trainer van FC Groningen, begon met de volgende basis.

Jan de Boer
Agan Mjaki, Pim Betzema, Yannick hettinga, Ayoub Haddad

Mathan Holder, Max Hamelink, Sebastian Tounetki

Jens Schraven, Alex Mortensen, Tika de Jonge

Wissels: Dirk Baron, Luciano Valante, Maxim Mariani, Lucas Gomes, Elias Olsson

Afgelopen donderdag gearriveerd in Groningen , vrijdag mee getraind en vandaag op de bank bij de o21, Elias Olsson.

Bij Almere City o21 zagen we een oude bekende in de basis want op het middenveld stond Guus Beaumont, tot voor kort actief bij FC Groningen.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd zagen we in de 5e minuut en die was voor FC Groningen als Alex Mortensen de bal voor geeft en Max Hamelink net niet genoeg kracht kan geven aan de bal en zo ging de mogelijkheid voorbij. De wedstrijd ging tot dan toe redelijk gelijk om met misschien iets meer balbezit voor Almere City maar in de 11e minuut kwamen de Groningers op voorsprong. Agan Mjaki gaf de bal voor vanaf de rechterkant en het was verdediger Grootfaam die de bal ongelukkig in eigen doel werkte, 0-1.

Na de goal van FC Groningen nam Almere City het heft in handen en had meer balbezit en in de 21ste minuut de eerste serieuze dreiging van de kant van Almere als de bal voor komt en Agan Mjaki de bal nog net kan wegwerken anders was het een grote kans geworden. Ongeveer 6 minuten later een snelle aanval over de linkerkant van FC Groningen en het is Sebastian Tounetki en die geeft de bal voor waar Alex Mortensen onder door loopt maar Jens Schraven niet en die kan vrij voor de keeper de 0-2 binnen schieten. We leuk dat de schrijver van dit verhaal precies net naast de vader van Jens Schraven stond en op dat moment, terecht, een hele trotste vader.

Max Hamelink kreeg in de 32ste minuut de eerste gele kaart in de wedstrijd na een pittige overtreding op Zimmerman. Vlak voor rust een misverstand in de Groningse defensie als Yannick Hettinga de bak verkeerd terugspeelt op Jan de Boer en zo Puriel van Almere City vrije doortocht geeft maar met een prima sliding op de bal red de Groningse goalie de situatie.

In de laatste seconden van de eerste helft krijgt Almere nog de kans op de 1-2 maar eerst haalt Pim Betzema de bal goed weg en direct daarna red Jan de Boer en zo blijft het bij rust 0-2.

Direct na rust zagen we geen wissels bij FC Groningen en na een minuut of 5 een gele kaart voor Pim Betzema na een pittige overtreding op een aanvaller van Almere en die krijgen een vrije trap op een meter of 20 maar de bal gaat ver over.

In minuut 59 wisselt FC Groningen 2x en komen Luciano Valente en Lucas Gomes in de ploeg voor Max Hamelink en Sebastian Tounetki. Tounetki die een redelijke indruk maakte vandaag en belangrijk was voor het team.

In de 61ste minuut de kans voor Almere om terug te komen in de wedstrijd maar Zimmerman schiet de bal in geheel vrijstaande positie langs Jan de Boer maar ook net naast de verkeerde kant, voor hem, van de paal. FC Groningen gaf niet op en probeerde ook om in de tegenaanvallen iets te doen en bijna lukte dat, in de 73ste minuut als Lucas Gomes de bal mee geeft aan Agan Mjaki en die geeft de bal voor en Tika de Jong kan de bal net niet goed raken en kopt de bal over.  Even daarna zagen we een invalbeurt van nieuwe aanwinst Elias Olsson en hij verving Nathan Holder. We kunnen alvast zeggen dat de Zweedse huurling van Kalmaf FF een goede invalbeurt had en wel indruk maakte.

In minuut 86 een prima gelegenheid voor de gastheren als Yannick Hettinga een overtreding maakt in de 16 meter en Almere City dus een strafschop krijgt die feilloos benut wordt door Reemnet. Het beloofd nog spannende laatste minuten te worden want Almere ruikt hu bloed.

FC Groningen wisselt nog een kaar en brengt Maxim Mariani voor Jens Schraven.

FC Groningen beslist de wedstrijd bijna in de 91ste minuut als Ayoub Haddad uithaalt en de keeper de bal net over kan tikken. Almere krijgt nog een grote kans als een voorzet van rechts bijna door Reemnet kan worden binnen gekopt maar dat blijft de Groningers gespaard en zo blijft het 1-2 en gaan de 3 punten mee terug in de bus naar Groningen. Volgens enkele supporters van Almere City een verdiende overwinning van FC Groningen.

Zie in de map foto’s voor een fotoreportage van deze wedstrijd.

8. Feyenoord   2-0

Op zaterdag 18 september speelt FC Groningen de volgende wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn en de tegenstander zal Feyenoord o21 zijn. De aanvang is 15.00 uur.