FC Groningen o21 wint in blessuretijd van Feyenoord o21

Vanmiddag mochten de boys van Sander van Gessel en Melchior Schoenmakers aantreden tegen Feyenoord o21 op Corpus den Hoorn. De Rotterdammers hadden verrassend nog geen wedstrijd gewonnen en stonden onderaan met 0 uit 2. FC Groningen was gedeeld koploper met 6 uit 2. Bij Feyenoord stonden een aantal jongens in de basis die geregeld met het eerste trainen en dan heb je het over Bannis, Hall, Hartjes, Milambo en Balde.

FC Groningen begon met de volgende basis.

Jan de Boer

Agan Mjaki, Pim Betzema, Yannick Hettinga, Ayoub Haddad

Nathan Holder, Luciano Valente, Sebastian Tounetki

Jens Schraven, Alex Mortensen, Tika de Jong

Wissels: Max Hamelink, Lucas Gomes, Maxim Mariani, Dirk Baron, Nikolas Talo

Feyenoord begon beter aan de wedstrijd maar de eerste kans was voor FC Groningen als vanuit een corner de bal voor de voeten komt van Luciano Valante maar hij kan de bal niet genoeg kracht meegeven. In de 14e minuut krijgt Pim Betzema een gele kaart na een pittige overtreding. De scheids was aan meten met 2 maten want iets eerder dezelfde overtreding van een Feyenoorder maar die liet hij onbestraft. Tot 2x toe zelfs.

In de 16e minuut de eerste kans voor Feyenoord als Shiloh t’Zand schiet en daarbij Jan de Boer aan het werk zette en dat deed de Groningse goalie prima met een prachtige reflex.

In de 25ste minuut krijgt FC Groningen een corner te nemen aan de rechterkant en Pim Betzema kopt vanuit de corner keurig de 1-0 binnen. Tegen de verhouding in maar wie maalt daarom. Iets later komt Ayoub Haddad vanaf de linkerkant met een voorzet alleen Alex Mortensen kan de bal net niet binnen tikken.

In de 36ste minuut krijgt diezelfde Ayoud Haddad een gele prent na een niet zo zware overtreding. Apart dat de Groningers kaarten krijgen en de Rotterdammers tot dan toe niet.

Een domme gele kaart krijgt Alex Mortensen in de 40ste minuut na het niet houden van genoeg afstand bij een vrije trap. In de 47ste minuut krijgt dan ook een Feyenoorder een gele kaart en die is voor Mikael Torset Johnson. Dan gebeurt er niets meer en gaan beide teams met een 1-0 voorsprong voor FC Groningen rusten.

Beide teams hebben niet gewisseld en in de 54e minuut krijgt Feyenoord een kans als iemand vanuit een kluts situatie, niet gezien wie, een schietkans krijgt maar hij schiet te gehaast en daarom gaat de bal over. Direct daarna een mooie aanval over de rechterkant van FC Groningen als Alex Mortensen het strafschopgebied binnen dribbelt en de bal terug legt op Tika de Jong maar die raakt de bal niet goed en weg is de kans. Een paar minuten later weer een aanval over de rechterkant en Agan Mjaki geeft de bal voor en Alex Mortensen kan de bal niet binnen werken. Zo krijgt de FC best wel mogelijkheden terwijl Feyenoord het betere van het spel blijft houden.

In de 66e minuut moet weer Jan de Boer handelend optreden na een prima genomen vrije trap van Feyenoord en weer staat de goalie op zijn plaatst.

In de 73ste minuut wisselt Sander van Gessel voor het eerst en komen Maxim Mariani en Max Hamelink in de ploeg voor Sebastian Tounetki en Luciano Valante. De laatste moest geblesseerd eraf. Even later verlaat Tika de Jonge het veld en wrodt vervangen door Lucas Gomes.

Feyenoord zet nog eens aan om toch maar de gelijkmaker op het bord te schieten en een minuut of 5 voor tijd krijgt het de mogelijkheid maar een Groninger kan de bal voor de lijn wegwerken. In de tegenaanval krijgt Alex Mortensen de kans FC Groningen in veilige haven te schieten als een Feyenoorder hands maakt in de 16 en FC Groningen een strafschop krijgt. Alex Mortensen faalt echter want hij schiet de bal op de paal, zie de bijgevoegde film.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd komt Feyenoord dan langszij als vanuit de rechterkant de bal voorkomt en Benita de bal binnen kan schieten. Verdiend mag je wel zeggen.

In de daarop volgende aanval geeft FC Groningen nog even gas en wurmt Lucas Gomes zich aan de linkerkant erdoor en geeft de bal vanaf de achterlijn voor waar Max Hamelink geheel vrij staat en de 2-1 kan binnen schieten, zie de bijgevoegde film.

Deze tik kwam Feyenoord niet meer te boven en zo bleef het 2-1 en boekte FC Groningen hun 3e overwinning van dit seizoen en Feyenoord leed hun 3e nederlaag.

8. Feyenoord     3-0

Aankomende zaterdag gaat FC Groningen op bezoek bij het ook nog puntloze SC Heerenveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur