FC Groningen o21 wint oefenduel van Almere City o21

20220809_104031   20220809_104110

Vanmorgen om 11 uur trapten Almere City o21 en FC Groningen o21 af voor een oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe seizoen. De wedstrijd zou eerst om 16.00 gespeeld worden maar doordat het warm weer zou worden is het vervroegd. Een verstandige beslissing.Onder toeziend oog van ex Groningers Hedwiges Maduro en Thomas Poll werd de wedstrijd gespeeld.

20220809_104054

Almere City was het afgelopen seizoen in zowel de najaars- als voorjaarscompetitie de kampioen. Het team stond toen o.l.v. Hedwiges Maduro.

Helaas hadden we geen opstelling van Almere City.

De namen van FC Groningen:

20220809_170733

De eerste helft ging aardig gelijk op al waren de echte grote kansen voor de mannen van Sander van Gessel. In de 9e minuut lijkt Almere City op voorsprong te komen maar de treffer wordt (terecht) wegens buitenspel afgekeurd en een minuut of 2 later een kopbal van Daniel van Kaam die er via de keeper en de lat uit gaat en in de daarop volgende aanval een voorzet vanaf rechts van Jens Schraven op Tika de Jonge die de bal makkelijk binnen kan tikken maar hij mist de bal volledig. De volgende kans is weer voor de Groningers die in een prima fase zitten want uit een corner kopt Thijmen Blokzijl de bal naar Jorg Schreuder die bijna voor open doel de bal binnen kan tikken maar hij schiet over. Wat een kansen krijgen de Groningers zeg.

In de 22ste minuut is het dan eindelijk raak als Jens Schraven vanaf rechts de bal voorgeeft en Kian Slor is er als de kippen bij om de bal binnen te werken, 0-1. Dezelfde Kian Slor moet dan even later de 0-2 maken als wederom Jens Schraven de bal vanaf rechts voorgeeft en Kian de bal binnen lijkt te tikken maar even te traag reageert zodat een voetje van een Almere speler de bal weg kan tikken. Even later komt dan Almere City, dat best goed meevoetbalt maar tot dan weinig kansen komt, op gelijke hoogte als een steekpass dwars door de Groningse defensie komt bij Kai Hernandez (met dank aan Hedwiges Maduro voor de naam) en die schiet de 1-1 binnen. De spelers van FC Groningen denken aan buitenspel maar er is geen VAR dus telt de goal.

In de aanval daarna van de Groningers weer een hele grote kans voor de mannen als Jorg Schreuder nu een voorzet geeft vanaf rechts en Daniel van Kaam de bal van een meter of 14 keihard op de buitenkant van de paal schiet (volgens mijn assistent echt de buitenkant van de paal). Jens Schraven krijgt nog een grote kans na een mooie lange pass van achteruit maar hij kan hem niet afwerken omdat een teentje van een verdediger er tussen zit. De keeper van Almere stopt een goede kopbal van Maxim Mariani op prachtige wijze na een scherpe corner en daar blijft het bij in de eerste helft. Een eerste helft waarin de kansen voor FC Groningen zijn maar het staat 1-1.

Na de rust geen wissels bij FC Groningen maar gaandeweg de tweede helft kwamen alle spelers die op de bank zaten nog in de ploeg. Een paar minuten zijn er gespeeld in de tweede helft als een speler van Almere hands maakt in de 16 meter en dat is dus een strafschop. Daniel van Kaam neemt de bal en schiet hem door het midden maar de keeper heeft lange benen en kan de bal stoppen.

Even later staat het dan wel 1-2 als Kian Slor de bal vanaf links voorgeeft en Jens Schraven zo vrij als een vogel de 1-2 kan binnen tikken. Tika de Jonge mag dan een vrije trap nemen en zijn schot spat op de lat uit elkaar. Daarna komen er een aantal wissels bij de Groningers en het spel van de FC wordt er niet minder op. Sander van Gessel blijft dan wisselen en een opvallende speler die binnen de lijnen komt is Jaivy Lourens. De in Tilburg geboren speler kwam begin dit seizoen over van PSV o18 en maakte wel indruk met een aantal prima acties. Een lekkere flegmatieke en snelle speler is het die veel gevaar stichtte.

Een prima aanval van FC Groningen treft geen doel na een mooi actie van Steyn Potma die oprukt en een één tweetje aangaat met Jaivy Lourens en Potma staat dan vrij voor de keeper alleen zijn inzet is te slap en even later een voorzet vanaf rechts van Thom van Bergen die de ook ingevallen Fofin Turay hard overschiet. De kansen zijn nu alleen voor de Groningers. Almere komt er bijna niet meer uit en komt men eruit dan zijn het schoten die recht op keeper Jasper Meijster afkomen. Een afstandsschot van Jaivy Lourens gaat net naast en Thom van Bergen kan vrij voor de keeper, na een prima lange bal van achteren, binnen schieten maar weer red de keeper en een doelpunt kan niet uitblijven en die blijft ook niet uit als Thom van Bergen vanaf links de bal voorgeeft en Agan Mjaki mee is gekomen en hij schiet de bal hard en hoog in het dak van het doel. Even later dezelfde Agan Mjaki de bal inkoppen maar in vrijstaande positie kopt hij over en weer red de keeper van Almere op een prima schot van David van der Werff van net buiten de 16 en even later red hij prima op een kopbal van Fofin Turay. Het slot akkoord is voor Jaivy Lourens als hij een bal voor de voeten krijgt en onberispelijk de 1-4 binnen schiet. Zo wint FC Groningen o21 deze wedstrijd met overtuigende cijfers.